Šarčević: Predlog zakona o udžbenicima na proleće u Skupštini Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2018, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Predlog zakona o udžbenicima na proleće u Skupštini Srbije

Ministar prosvete, nauke i tehnološki razvoj Mladen Šarčević najavio je danas da će predlog Zakona o udžbenicima koji predviđa uvođenje digitalnih udžbenika, na proleće biti na dnevnom redu Skupštine Srbije.

Navodeći da je izrada tog akta u završnoj fazi, ministar je na sastanku s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog veća (HNV) izrazio očekivanje da će nacrt tog zakona za nedelju dana razmotriti Vlada Srbije.

"Digitalni udžbenici biće obezbeđeni i pripadnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nacionalnih manjina koji pohađaju srednje škole u Srbiji. Novi zakon o udžbenicima imaće veliki značaj i za obrazovanje hrvatske i drugih nacionalnih manjina", kazao je Šarčević.

Šarčević je na sastanku ocenio da je potrebno razgovarati o osnivanju katedre za hrvatski jezik i o lektorima dok su predstavnici HNV-a ocenili da postoji dobra saradnja sa Ministarstvom prosvete i ukazali na potrebu povećanja broja srednjoškolskih profila na hrvatskom jeziku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Šarčević: Digitalni udžbenici i za nacionalne manjine

Izvor: Blic, 13.Feb.2018

Nacrt zakona o udžbenicima koji predviđa uvođenje digitalnih udžbenika u završnoj je fazi, što podrazumeva da će oni biti obezbeđeni i srednjoškolcima, pripadnicima nacionalnih manjina...Ovo je danas izjavio ministar prosvete Mladen Šarčević na sastanku sa predstavnicima Hrvatskog nacionalnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.