Sarajevo: Vatrogasci 15 sati gasili požar u zgradama vlade

Izvor: Blic, 08.Feb.2014, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Vatrogasci 15 sati gasili požar u zgradama vlade

Više od 15 sati trebalo je Sarajevskim vatrogascima da lokalizuju požare u zgradama Predsedništva BiH i Vlade Kantona Sarajevo nakon jučerašnjih demonstracija u Sarajevu. Nadljudskim naporima i bez adekvatne opreme, njih 48 vatrogasaca uspjelo je spasiti ono što se moglo spasiti.

Svi aparati za gašenje sarajevskih vatrogasaca jutros su prazni i ukoliko danas izbije požar negde u glavnom gradu, pitanje je kako će biti ugašen i kojim sredstvima. Nakon celonoćne borbe sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vatrenom stihijom, svi su hronično umorni.

Pročitajte još Žestoki sukobi širom BiH jenjavaju, mnoge zgrade i dalje gore Jovanović: Dešavanja u Bosni rezultat bede Ovo je čovek koji je zapalio Bosnu

U Sarajevu je mirno, posle jučerašnjih žestokih okršaja.

U okruženju tih zgrada demonstranti su razlupali sve reklame, kioske, tramvajske stanice, iščupali telefonske govornice, tako da je staklo na sve strane.

Oštetili su i više semafora i saobraćajnih znakova, a policija je obezbedila lokacije na kojima je zapaljeno više automobila.

Tanjugovoj ekipi je lokalni policajac savetovao da ne ostavljaju automobil sa beogradskim tablicama parkiran u glavnoj ulici, jer ne može da im garantuje bezbednost s obzirom da je "narod besan".

Manja grupa građana gleda i fotografiše kako se vatrogasci bore s požarima u istorijskim zdanjima, pored kojih često zastanu i automobili koji tuda prolaze.

Prema podacima medicinskih ustanova, u Sarajevu je povređeno 156 osoba, medju kojima 90 policajaca i 66 civila.

Protesti su počeli u sredu u Tuzli zbog teškog ekonomskog i socijalnog stanja, a potom se proširili na druge gradove i prerasli u nasilne nerede.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sarajevo: Vatrogasci 15 sati gasili požar, svi aparati prazni

Izvor: Blic, 08.Feb.2014

Više od 15 sati trebalo je Sarajevskim vatrogascima da lokalizuju požare u zgradama Predsedništva BiH i Vlade Kantona Sarajevo nakon jučerašnjih demonstracija u Sarajevu. Nadljudskim naporima i bez adekvatne opreme, njih 48 vatrogasaca uspelo je spasiti ono što se moglo spasiti...Svi aparati za...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.