Saradnja Srbije i Estonije u oblasti inovacija i digitalizacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Srbije i Estonije u oblasti inovacija i digitalizacije

Ministar bez potrfelja zadužen inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se danas u Talinu sa ministarkom za preduzetništvo i informacione tehnologije Estonije Urve Palo i poručio da postoji ogroman potencijal za saradnju dve države u oblasti inovacija i digitalizacije.

Popović je podsetio da je Vlada Estoniji bila predvodnik digitalizacije, tako što je podsticala privatne kompanije da rešavaju društvene probleme i razvijaju rešenja za digitalizaciju javnih usluga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Estonija ima najnapredniji ambijent za razvoj elektronskog poslovanja i jednu od najefikasnijih elektronskih državnih uprava u svetu, istakao je Popović.

Ministarka Palo istakla je da je Estonija spremna da pruži podršku Srbiji u digitalizaciji i unapređenju efikasnosti državne uprave.

Ona je navela da Estonija na različite načine podstiče preduzetništvo i ulaganja u istraživanja i razvoj i objasnila da su istraživanje i razvoj obavezni za strane investitore u Estoniji ukoliko očekuju značajniju podršku države, navodi se u saopštenju iz Popovićevog kabineta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.