Saradnik Darka Šarića sa pajtašima krio kokain vredan 5 miliona evra na Titovom brodu! Detalji skandala koji potresa Balkan

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2019, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnik Darka Šarića sa pajtašima krio kokain vredan 5 miliona evra na Titovom brodu! Detalji skandala koji potresa Balkan

Crnogorska policija traga za Vladimirom Račićem (39) bliskim saradnikom Darka Šarića, zbog sumnje da je umešan u pokušaj krijumčarenja više od 50 kg kokaina koji je pre par dana nađen na školskom brodu “Jadran” u Tivtu.

Za Račićem je odavno i Srbija raspsala crvenu poternicu.

- Poslednje informacije o Račićevom utočištu bile su iz Brazila, i to je pre četiri meseca, gde je osumnjičen da je vođa narko-grupe koja je krijumčarila kokain iz Brazila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Evropu, prvenstveno do engleskim I francuskih luka. Sasvim je moguće da je i kokain koji je zaplenjen na brodu “Jadran” prokrijumčaren iz te zemlje – kaže izvor upoznat sa istragom.

Pored Račića, hapšenje je izbegao i Dejan Rovčanin, a privedeni su Radomir Osmajić i pripadnici Vojske CG Miloš Kulić i Duško Radenović, koji je, kako pišu “Vijesti” u jednom lokalu čiji je neformalni vlasnik Darko Šarić.

Crnogorska policija, tužilaštvo i vojska su saopštili da su petorica osumnjičenih deo kriminalne grupe koja je vojnim jedrenjakom nameravala da prošvercuje kokain vredan pet miliona evra i oružje u Tursku i da u povratku iz te države prokrijumčari heroin u CG. Istražitelji nisu precizirali da li je uhapšen I šef kriminalne grupe, ali su naveli da se radi na identifikaciji drugih pripadnika narko-kartela i njihovom privođenju. Kokain je 19. aprila pronađen na školskom brodu “Jadran” koji je tog jutra trebalo da isplovi ka Grčkoj sa studentima Pomorskog fakulteta iz Kotora.

Kragujevčanin Vladimir Račić (38), koji se dovodi u vezu sa 60 kilograma kokaina na brodu “Jadran” u Tivtu, osuđen je u Beogradu na deset i po godina zatvora. Takođe, od decembra prošle godine, za njim traga policija Brazila, jer je optužen za međunarodni šverc droge iz Južne Amerike ka Evropi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Naslovna strana za sredu, 24. april 2019. godine

Izvor: Beta, 24.Apr.2019, 09:37

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu pišu o odluci Upravnog suda da se obustave radovi na izgradnji gondole na Kalemegdanu, o smrti glumca Igora Pervića, kao i o godišnjici rušenja objekata u Savamali.ALO  –  List piše da ministar finansija Siniša Mali otkriva sve detalje ugovora...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.