Nestao Navaljni

Izvor: B92, 14.Jun.2022, 14:15

Nestao Navaljni

Zatvoreni ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni prebačen je iz svoje zatvorske jedinice na nepoznatu lokaciju, saopštio je njegov saveznik Leonid Volkov.

"Gde se Aleksej sada nalazi i u koju zatvorsku jedinicu ga vode, ne znamo", objavio je Volkov na Telegramu, prenosi Rojters.

Aleksej Navaljni uhapšen je u januaru 2021. godine kada se vratio sa lečenja iz Nemačke, pošto je prethodno bio otrovan nervnim agensom, za šta je okrivio Moskvu.

Vlasti su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštile da je prekršio uslovnu slobodu od tri godine zatvora, jer je proveo šest meseci van zemlje.

U martu ove godine osuđen je na devet godina zatvora u odvojenom slučaju u kojem se navodi da je prevario svoje pristalice tako što je tražio donacije od njih da se kandiduje za predsednika, iako je znao da ga prethodna presuda diskvalifikuje da bude predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruski opozicionar Navalni prebačen u zatvorsku koloniju pod visokim obezbeđenjem

Izvor: VOA, 14.Jun.2022

Aleksej Navalni, najistaknutiji ruski opozicioni lider, iznenada je iz zatvora u kome služi kaznu od 11 i po godina zatvora prebačen u zatvorsku koloniju pod visokim obezbeđenjem, na 250 kilometara od Moskve. Kada je njegov advokat došao u Popravnu koloniju broj 2, zatvor u Pokrovu, na 119 kilometara...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.