Saobraćaj oko nas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2021, 09:58

"Saobraćaj oko nas"

Kao i svake godine, učenici kovinske „Zmajeve“ osnovne škole deo septembarskih časova tehnike i tehnologije posvetili su saobraćaju u svom okruženju.

Neophodna kockica u mozaiku svakog osnovnoškolskog sistema oduvek je bilo saobraćajno vaspitanje. Za razliku od drugih znanja i veština koje je potrebno detetu preneti i razvijati tokom školovanja i koje mogu, ali i ne moraju bitno da utiču na njegov život, ova oblast ima za cilj da ga nuči da opstane u surovim okolnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << modernog drumskog saobraćaja, da ga obuči da preživi.

Za loše naučenu lekciju iz nekog predmeta dobija se loša ocena, ovde je ulog život. Zato je značajnim brojem časova obuhvaćen saobraćaj, oblast koja je od izuzetnog značaja za bezbednost učenika u sve uzavrelijem saobraćaju. Da bi se upoznali sa saobraćajnom signalizacijom u stvarnoj, realnoj situaciji, đaci naše škole su kroz zanimljivu vežbu, na prethodno pripremljenoj mapi okoline škole, upoznavali oblike i značenje, kako vertikalne tako i horizontalne signalizacije.

Naizgled jednostavna „igra“ zahtevala je orijentaciju karte, uočavanje, tumačenje i evidentiranje četrdesetak saobraćajnih znakova na saobraćajnicama koje okružuju školu i park pred njom. Bio je to još jedan primer kako se „običan“ čas može, uz dovoljno inventivnosti nastavnika, pretvoriti u događaj čiji se sadržaji pamte, kaže njihov nastavnik Dejan Kreculj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.