Šampionska sezona niških kik-boksera

Izvor: RTS, 17.Dec.2019, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šampionska sezona niških kik-boksera

Kik-boks klub "Niš" najuspešniji je i najtrofejniji na Balkanu. Šampionsku sezonu ekipa završava sa više od 150 medalja.
U vitrinama Kik-boks kluba "Niš" je više od stotinu pehara. Najbolji takmičar Novak Radulović je višestruki državni prvak i najbolji na Balkanu. Osvajač je sedam šampionskih pojaseva.

"Imam mnogo značajnih titula osvojenih i turnira, evropskih i svetskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvenstava. Imam blizu 200 mečeva, od toga 15 poraza, sve ostalo pobede, dobar sam za sada u svojoj 23-oj godini" kaže Novak Radulović, državni prvak.
Iza ovakvih rezultata stoje naporne pripreme i treninzi. Klub postoji od 2007. godine.
"Nije bitno koliko trenirate, nego kako trenirate. Naravno, tu je i disciplina, talenat je tu možda 5 posto samo, znači bitno je kako trenirate i dozirano treniranje, ne treba preterivati sa treninzima, ali kvalitetno", ističe Srđan Radulović, trener.
Natalija i Lazar imaju po 18 godina i budućnost su ovog sporta: "Ove godine sam bio na omladinskom Evropskom prvenstvu i na Zlatnoj rukavici sam bio prošle nedelje, tu sam osvojio drugo mesto" naglašava Lazar Arsić, KBK "Niš".
Borci iz ovog kluba takmiče se i u profesionalnoj konkurenciji. Poslednje dve godine beleže odlične rezultate i u boksu, koji sve više treniraju jer je reč o olimpijskom sportu.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.