Samoubistvo u Podgorici: Među Daliborovim stvarima policija je pronašla NEŠTO IZNENAĐUJUĆE

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2018, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoubistvo u Podgorici: Među Daliborovim stvarima policija je pronašla NEŠTO IZNENAĐUJUĆE

Jauković je živeo u Podgorici, a rođen je u Kraljevu

Pretresom stana Dragana Jaukovića, koji je bacio bombu u dvorište Ambasade SAD u Podgorici, a potom izvršio samoubistvo, među ličnim stvarima pronađene su beleške na šest strana, ispisane rukopisom.

Pročitajte i:

U podužem pismu Dalibor Jauković, između ostalog, moli porodicu i rođake da "mu oproste zbog onoga što će uraditi" i opisuje svoje lične i političke stavove.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
U prvim reakcijama istražitelji smatraju da je reč o svojevrsnoj poruci, oproštajnom pismu koje obično ostavljaju ljudi spremni da sebi oduzmu život.

Pismo će veštačiti forenzičari, ali će ga detaljno analizirati i profajleri: ukoliko se pokaže autentičnim, biće to jasan trag istražiteljima.

Intenzivnom istragom rekonstruisano je kretanje i ponašanje Dalibora Jaukovića neposredno pre napada koji se dogodio u noći između srede i četvrtka.

Jauković se kretao iz pravca Sportskog centra prema raskrsnici, kod semafora je prešao pešački prelaz Ulice Ivana Muilutinovića, potom Bulevar revolucije i stupio na trotoar kod ograde dvorišta Ambasade, odakle je bacio bombu.

Prešao je potom Ulicu Džona Džeksona i na zemljanom terenu preko ulice aktivirao drugu bombu.

Detaljnom pretragom terena nisu nađeni zatvarači ručnih bombi, što istražitelje navodi na zaključak da je Jauković u džepovima jakne rukama držao bombe spremne za aktiviranje.

Suicide attacker threw explosive device in US embassy compound in Podgorica, Montenegro before blowing himself up, Montenegrin gov’t says Thursday pic.twitter.com/A8NMN8UOHg

— CGTN (@CGTNOfficial) February 22, 2018

Nadzorne kamere postavljene kod Ambasade SAD mogle su da snime bacanje prve bombe i istraga će precizno utvrditi da li je zatvarač bombe bio ranije izvađen.

Zvanične podatke nije moguće u interesu istrage dobiti, ali stručnjaci smatraju da je opseg nadzornih kamera takav da se nije mogao snimiti sam čin aktiviranja druge naprave.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.