Samoubistvo dečaka (12) potreslo Srbiju: Roditelji spremali slavlje, a sad spremaju sahranu! U suzama čekaju telo

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2019, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoubistvo dečaka (12) potreslo Srbiju: Roditelji spremali slavlje, a sad spremaju sahranu! U suzama čekaju telo

Dvanaestogodišnji dečak iz sela u okolini Medveđe, ubio se danas u porodičnoj kući pucnjem iz očevog pištolja.

Dečak je u trenutku tragedije bio sam, a navodno je obio zaključanu policu ormana u kojoj je njegov otac čuvao oružje i sebi presudio. Pre nego što se odlučio na ovaj tragičan čin, roditeljima je ostavio oproštajno pismo.

Umesto da se za dva meseca raduju rođenju trećeg deteta, roditelji oplakuju svog najstarijeg sina pokušavajući sebi da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << objasne zašto se ovaj mališan odlučio na tragičan čin kakav se u ovim krajevima ne pamti. U tome im neće pomoći ni navodi iz oproštajnog pisma, bez obzira na to koliko puta ga budu pročitali, jer svi pričaju da nije bilo nijednog racionalnog razloga zbog koga bi nesrećni dečak odlučio da na sebe digne ruku.

- Imao je sve, i više od toga. Ne mogu da verujem šta nas je snašlo i čini mi se da sanjam. Bio je divno dete. Teško mi je i da pomislim da će sutra biti sahranjen. To mi je neverovatno - jedva je prozborio stric nastradalog deteta.

Komšije i prijatelji u suzama pripremaju sahranu dok se čeka da telo dečaka stigne u porodični dom sa obdukcije. Svi o porodici imaju samo reči hvale.

- Predobri su i kao ljudi i kao komšije. On je bio divno, veselo i vredno dete. Nikada nije prošao da se ljubazno ne javi. Ne mogu da poverujem da ga više nema - priča jedan od komšija dok mu se suze slivaju sa lica.

Roditelji nastradalog dečaka nisu imali snage da bilo šta kažu, osim što su novinarima poručili da ih ne žele ispred njihove kuće. Za oca u selu pričaju da je veoma vredan čovek koji je radio od jutra do mraka kako bi obezbedio svoju porodicu.

- Seče drva za dnevnicu. Uzimao je i parcele pod šumom "u napolicu". Radi i muči se čovek da stekne za tu decu. Pre tri godine je, posle dugogodišnjeg podstanarskog staža, uspeo da kupi i ovu kuću, a evo šta ga je snašlo. Kada je čuo za tragediju, iz šume je stigao i pre Hitne pomoći, ali detetu nije bilo spasa - kažu komšije pokušavajući da obuzdaju suze.

Nastavnici i drugovi pričaju da je nesrećni dečak bio dobar đak i prijatelj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.