Samo još danas tropske vrućine: Uveče pljuskovi, a za vikend veliko zahlađenje

Izvor: Press, 11.Avg.2017, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo još danas tropske vrućine: Uveče pljuskovi, a za vikend veliko zahlađenje

I u Beogradu pretežno sunčano i veoma toplo.
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap
U Srbiji će i biti pretežno sunčano i veoma toplo, sa temperaturama i do 41 stepen, a uveče i u toku noći, uz lokalni razvoj oblačnosti, ređa pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.
Vetar će biti slab i umeren, u Vojvodini i Pomoravlju povremeno jak, juzni i jugoistocni, na jugu Banata i sa udarima olujne >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << jacine.
Najniža temperatura od 15 do 22 C, u košavskom području do 27 C, a najviša od 36 do 41 C, saopštio je Republicki hidrometeorološki zavod.
I u Beogradu pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar umeren i jak, jugoistocni, duvaće takozvana "topla košava". Najniža temperatura oko 26 C, najvisa oko 39 C. 
* Izgledi vremena za sedam dana, do 18. avgusta:
U subotu jače naoblačenjei zahladenje s kišom, pljuskovima, grmljavinom i uslovima za lokalnu pojavu nepogode sa gradom i jakim vetrom.
Više padavina sredinom dana na jugozapadu, a uveče i u toku noći u Banatu, centralnim, istočnim i jugoistočnim krajevima, gde se lokalno očekuje više od 40 mm kiše za 12 sati.
Do nedelje uveče prestanak padavina. Od ponedeljka suvo i uglavnom sunčano, uz porast temperature.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.