Sajam naoružanja i vojne opreme Partner 2019

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2019, 05:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam naoružanja i vojne opreme "Partner 2019"

Najnoviji dometi domaće odbrambene industrije domaćoj i svetskoj javnosti biće predstavljeni na Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019" koji počinje danas i traje do petka.

Pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović, rekao je za RTS, da se sajam, za 15 godina koliko postoji, mnogo promenio i da ima mnogo više izlagača.

Kako kaže, tajming nije baš najbolji pošto je prošle nedelje bio sajam u Parizu a ove nedelje je u Moskvi. Međutim, sajam u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ipak privukao pažnju što govori o poziciji srpske odbrambene industrije na tržištu, poručio je Miloradović.

Navodi da je primarni zadatak srpske odbrambene industrije da opremi Vojsku Srbije najsavremenijim sistemima.

Ističe da se u ovom trenutku dešava opremanje pešadijskih jedinica novom generacijom oklopnih borbenih vozila, streljačkim naoružanjem, optoelektronskim sistemima, raznim vrstama nove municije.

Pokrovitelj sajma "Partner 2019" je Ministarstvo odbrane Republike Srbije, suorganizator JP "Jugoimport SDPR", a izvršni organizator "Beogradski sajam".

Na sajmu će nastupiti 128 izlagača, 96 iz Srbije i 32 iz inostranstva. Zemlje učesnice su Francuska, Austrija, Švajcarska, Finska, Švedska, Nemačka, Italija, SAD, Danska, Velika Britanija, Bosna i Hercegovina - Republika Srpska, Slovenija, Hrvatska, Češka Republika, Belorusija, Slovačka i Srbija, kao i brojne visoke strane delegacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SD NA SAJMU NAORUŽANJA: Svečano otkriven helikopter "H 145M"! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2019

Najnoviji dometi domaće odbrambene industrije domaćoj i svetskoj javnosti biće predstavljeni na Sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019" koji počinje danas i traje do petka...Uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, potpisan je ugovor o Servisnom centru između Vazduhoplovnog zavoda...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.