Saglasanost za državnu pomoć Preševu, Medveđi i Bujanovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 09:59

Saglasanost za državnu pomoć Preševu, Medveđi i Bujanovcu

Državne subvencije privrednim subjektima u privatnom vlasništvu na teritoriji Preševa, Bujanovca i Medveđe, u ukupnom iznosu od 40 miliona dinara, u skladu su sa pravilima o dodeli državne pomoći, konstatovala je Komisija za kontrolu državne pomoći (KKDP).

U rešenju KKDP-a navodi se da je pomoć koju je prijavilo Koordinaciono telo Vlade Srbije za te opštine predviđena za subvencije privrednim subjektima tokom godine dana od maja 2021.

Sa 40 miliona dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << biće sufinansirani projekti preduzetnika, mikro i malih privrednih društava, koji imaju tendenciju rasta i novog zapošljavanja.

Cilj državnog sufinansiranja je doprinos razvoju ekonomskih potencijala opština Preševo, Bujanovac i Medveđa kroz povećanje proizvodnje podržanih preduzetnika i firmi.

Podrška za prostor Preševa predviđena je sa 15,4 miliona dinara, u opštini Bujanovac od 16,6 miliona a u opštini Medveđa u ukupnom iznosu od osam miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Pola miliona evra od Norveške za bolje vodosnabdevanje Preševa

Izvor: JUGpress.com, 21.Apr.2021

PREŠEVO..Kraljevina Norveška preko projekta “Norveška za vas – Srbija” podržava unapređenje vodosnabdevanja u Preševu sa pola miliona evra, a radovi na izgradnji novog potisnog cevovoda su u toku i biće završeni do septembra 2021...Zamenik ambasadora Kraljevine Norveške Geir Hakon Johansen...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.