Sada je sve u rukama poslanika Predlog o izmeni Ustava pred makedonskim poslanicima

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2018, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sada je sve u rukama poslanika" Predlog o izmeni Ustava pred makedonskim poslanicima

Poslanici makedonskog Sobranja sutra treba da se isjasne o predlogu za početak rasprave o izmenama Ustava kojima se predviđa promena imena u Republika Severna Makedonija, dok je Udruženje građana "Preporod" zakazalo u isto vreme protest ispred zgrade parlamenta.

Prema makedonskom Ustavu, potrebno je da dve trećine poslanika glasa "za" kako bi procedura o izmeni Ustava bila započeta.

SLUČAJ KOJI POTRESA SVET: Nestali novinar RASKOMADAN u ambasadi, verenica sve čula >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preko telefona (FOTO/VIDEO)

 Vlada je parlamentu uputila predlog ustavnih promena koji predviđa promenu ustavnog imena, izmene u Preambuli, čvršće garancije za nepovredivost državne granice, kao i brigu o makedonskom narodu u dijaspori i inostranstvu.

ZBOGOM HIDŽABU I POKRIVANJU TELA! Ovo je jedina MUSLIMANSKA PLAŽA na svetu gde žene smeju da pokažu GOLOTINJU! (FOTO)

- Sada je sve u rukama poslanika. Od njih će zavisiti da li će biti upisani kao akteri u procesu usvajanja najznačajnije odluke za državu i građane Makedonije - smatra Julijana Nikolova, poslanica koalicije predvođene vladajućim Socijaldemokratskim savezom Makedonije.

Kada ruska i mongolska vojska udruže snage: Paljba po "teroristima" u Burjatiju (VIDEO)

Sa druge strane, lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski smatra da je odluka makedonskih građana na referendumu bila jasna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izmena Ustava u Sobranju, a na ulici protest

Izvor: B92, 15.Okt.2018, 07:04

Skoplje -- Poslanici Sobranja danas treba da se izjasne o početku rasprave o predlogu za izmene Ustava kojima se predviđa promena imena u Republika Severna Makedonija...S druge strane, udruženje građana "Preporod" zakazalo je u isto vreme protest ispred zgrade parlamenta...Prema makedonskom Ustavu,...

Nastavak na B92...

Zaev nudi trgovinu - amnestiju za 2/3 većinu, VMRO odbija, Makedonci protestuju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2018

Prvi dan rasprave o ustavnim promenama u skladu sa Prespanskim sporazumom o promeni imena Makedonije završen je danas, a obeležili su je dijametralno suprotni stavovi poslanika vlasti i opozicije, među kojima je najuticajnija VMRO-DPMNE...Prema Prespanskom sporazumu, potpisanom između Makedonije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.