Sad mi je još jasnije zašto su Rusi odabrali Harčenka VIDEO

Izvor: B92, 01.Sep.2019, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sad mi je još jasnije zašto su Rusi odabrali Harčenka" VIDEO

Imenovanjem Metjua Palmera za specijalnog izaslanika SAD za Balkan postalo mi je još jasnije zašto su Rusi za ambasadora odabrali Harčenka, kaže Nebojša Čović.

Bivši šef koordinacionog tela za KiM i predsednik KK Crvena Zvezda Nebojša Čović ocenjuje Palmerovo imenovanje kao poruku SAD da će se više uključiti u proces sa Prištinom i da će biti više prisutna u dijalogu.

"Metju Palmer je iskusan, poznaje region. Njegova diplomatska karijera je počela u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Beogradu. Govori srpski jezik, pragmatičan je. Srpski je zet, što može da bude pozitivno i negativno, jer stalno treba u javnosti da se dokazuje kako balansira i kako je objektivan", kaže Čović.

Čović je podsetio na činjenicu da je Palmer diplomatski sazrevao u vreme administracije Klintona, a da se zna "da su Amerikanci bili konstruktori u pravljenju ovakvog monstruma kakvo je Kosovo".

"Ono što je evidentno na prvi pogled je to da se Amerika snažnije angažuje ovde. Sada mi je još jasnije i zašto su Rusi za ambasadora u Beogradu izabrali Harčenka, koji je, takođe, veliki poznavalac problematike Kosova i Metohije", naglašava Čolić.

"Biće vruća jesen", zaključuje on.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.