Šabić: Država najodgovornija za stanje u medijima

Izvor: N1 televizija, 03.Maj.2017, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabić: Država najodgovornija za stanje u medijima

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ocenio je da je ekonomski položaj novinara u Srbiji danas ozbiljno ugožen i da se profesija suočava s nizom problema.

Šabić je, povodom Svetskog dana slobode medija, 3. maja, rekao za televiziju B92 da postoje ozbiljni razlozi za zabrinutost za stanje u medijskoj profesiji.

Šabić je tu nabrojao autocenzuru, cenzuru, netransparentno finansiranje medija, očajnu ekonomsku >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << situaciju novinara...

"Moramo regovati pod hitno na probleme na koje su ukazala oba novinarska udruženje (UNS i NUNS) koja se baš često ne slažu", rekao je on.

Šabić je istakao i da je "država najodgovornija" za takvo stanje u medijima, ukazavši i na problem netransparentnog trošenja novca za finansiranje medija.

On je kritikovao vlast zbog odnosa prema novinarima koji, kako je naveo, imaju pravo da postavljaju legitimna pitanja.

"Zid i sve drskije ćutanje na legitimna pitanja je zabrinjavajuće...javnost ima pravo da zna ko i kako troši državni novac koga više i nema premnogo", rekao je Šabić.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.