SZS traži pokretanje krivičnog postupka protiv Miće Jovanovića

Izvor: RTS, 28.Nov.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZS traži pokretanje krivičnog postupka protiv Miće Jovanovića

Savez za Srbiju traži od Javnog tužilaštva i policije da hitno preduzmu mere sa ciljem, kako je saopšteno, sprečavanja Miće Jovanovića, osnivača "Megatrenda" da otuđi imovinu tog univerziteta.
Savez za Srbiju navodi da postoji osnovana sumnja da je imovina "Megatrenda" stečena na prevarni i nezakonit način.
"Tražimo od Republičkog javnog tužilaštva da, u skladu sa zakonom, utvrdi postojanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << elemenata za pokretanje krivičnog postupka za prevaru i utaju poreza i ispita postojanje krivičnog dela organizovanog kriminala protiv Miće Jovanovića i odgovornih i drugih povezanih lica", piše u saopštenju.
Takođe, SZS traži od Tužilaštva da u skladu sa Zakonom o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela zahteva od policije proveru imovinu "Megatrend univerziteta" i povezanih pravnih subjekata, kao i lične imovine Miće Jovanovića i povezanih lica i dostavljanje izveštaja o njoj i da se predlog za oduzimanje imovine preda sudu zajedno sa optužnim predlogom.
SZS smatra da predlog treba da prati zahtev za privremenom merom zabrane otuđenja imovine "Megatrend univerziteta" i drugih povezanih pravnih lica, i Miće Jovanovića i svih povezanih lica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.