SZS: Septembar poslednji rok za odluku o bojkotu izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2019, 13:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZS: Septembar poslednji rok za odluku o bojkotu izbora

Septembar je poslednji rok za ispunjavanje zahteva protesta, jer je besmisleno izlaziti na izbore ako pre toga nema bar šest meseci slobodnih medija, na kojima može da se čuje drugačije mišljenje i vidi prava debata između vlasti i opozicije, saopštio je danas Savez za Srbiju (SZS).

U saopštenju SZS odbacuje "lažne garancije" predsednika Srbije Aleksandra Vučića da izbori neće biti pokradeni i ističe da mu ne veruje da će omogućiti da međunarodne organizacije proprate >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izborni proces u Srbiji šest meseci ranije.

"Posebna Vučićeva prevara je najava sređivanja biračkog spiska jer je jedini cilj ovog sređivanja smanjenje biračkog spiska da bi se smanjila uspešnost potencijalnog bojkota izbora", navodi se u saopštenju Saveza.

Sređivanje biračkog spiska, kako se podstiče, je samo jedan od šest zaključaka i 45 preporuka Stručnog tima protesta "1 od 5 miliona", koje moraju biti ispunjene da bi mediji bili slobodni, a izbori pošteni.

Bez ispunjenja tih preporuka, Savez za Srbiju će bojkotovati izbore.

Ako do septembra vlast ne učini nikakve pomake, već tada proglasićemo bojkot izbora na proleće i krenuti u kampanju bojkota, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.