SZS: Evroparlamentarci uvažili zahtev za promenu formata dijaloga

Izvor: RTS, 15.Nov.2019, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZS: Evroparlamentarci uvažili zahtev za promenu formata dijaloga

Savez za Srbiju je saopštio da je u razgovoru sa evropskim parlamentarcima izneo jasne i poznate stavove da u zemlji, kako su ocenili, nema uslova za fer i demokratske izbore jer su institucije razorene, i da nema vladavine prava niti slobode medija.
Savez za Srbiju je saopštio da je njegova delegacija juče i danas u dva navrata razgovarala sa predstavnicima Evropskog parlamenta o izbornim uslovima, na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odvojenim sastancima bez predstavnika vladajuće koalicije.
"Evropski parlamentarci su uvažili zahtev SZS-a da se format dijaloga promeni i oni će posredovati u dijalogu vlasti i opozicije", naveo je Savez za Srbiju.
Savez za Srbiju je na oba sastanka, dodaje se u saopštenju, istakao nedvosmislen stav da je nemoguće obezbediti fer uslove za izbore na proleće 2020. godine, jer oni moraju da važe najmanje devet meseci pre održavanja izbora, i da zato na njima neće učestvovati.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obradović: Evroparlamentarci da se odvojeno sastanu sa predstavnicima vlasti i opozicije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Nov.2019

Lider Dveri, jedne od partija unutar opozicionog bloka Savez za Srbiju (SzS), Boško Obradović izjavio je da su predstavnici ovog bloka još pre mesec dana od delegacije Evropskog parlamenta tražili promenu formata dijaloga vlasti i opozicije.  SzS ne učestvuje u dijalogu koji je uz posredovanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.