SZO:1.600 slučajeva majmunskih boginja u 39 zemalja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2022, 00:07

SZO:1.600 slučajeva majmunskih boginja u 39 zemalja

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) ima informacije da su majmunske boginje od početka godine potvrđene kod 1.600 ljudi, a da se sumnja na još 1.500 slučajeva u 39 zemalja, saopštio je danas direktor te organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus.

On je precizirao da je među tim zemljama sedam u kojima su majmunske boginje prisutne godinama, a da su 32 zemlje pogođene sada, prenosi TAS S.

Prema njegovim rečima, prijavljena su 72 smrtna slučaja iz prethodno pogođenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zemalja.

U zemljama u kojima su se majmunske boginje nedavno pojavile, dodao je, nije bilo prijavljenih smrtnih slučajeva, iako, kako je rekao, SZO proverava izveštaje iz Brazila o smrti povezanoj sa tom bolešću.

Tedros je ocenio da je globalna pojava majmunskih boginja "neobična i zabrinjavajuća".

Naveo je da SZO ne preporučuje masovnu vakcinaciju protiv majmunskih boginja.

Dodao da je očekivano da vakcine protiv malih boginja pruže određenu zaštitu od majmunskih boginja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SZO: Do sada 1.600 slučajeva majmunskih boginja u 39 zemalja

Izvor: Blic, 15.Jun.2022

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) ima informacije da su majmunske boginje od početka godine potvrđene kod 1.600 ljudi, a da se sumnja na još 1.500 slučjaeva u 39 zemalja, saopštio je danas direktor te organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.