SVIREPO UBISTVO ULIČNOG SVIRAČA RAZBESNELO JE CELU SRBIJU: Presuda za ubistvo Kristijana Kostića Blekija u ponedeljak

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2022, 23:53

SVIREPO UBISTVO ULIČNOG SVIRAČA RAZBESNELO JE CELU SRBIJU: Presuda za ubistvo Kristijana Kostića Blekija u ponedeljak

Ubijen iz čiste obesti

Viši sud u Novom Sadu najavio je da će u ponedeljak, 19. septembra izreći prvostepenu presudu Žarku R. (20) iz Žablja, optuženom za svirepo ubistvo uličnog svirača Kristijana Kostića Blekija, početkom februara ove godine u Novom Sadu.

- Sudija Višeg suda u Novom Sadu će u ponedeljak, objaviti prvostepenu presudu protiv koje će stranke i branioci imati pravo žalbe Apelacionom sudu u Novom Sadu - rekla je Jelena Ostojin, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << portparolka novosadskog Višeg suda. Na otvaranju glavnog pretresa, koji se dogodio prošle nedelje u novosadskom Višem sudu, okrivljeni je uglavnom ostao uz iskaz dat u policiji i tužilaštvu, nakon počinjenog dela.

Tužilaštvo u optužnici navodi da je u trenutku prebijanja sposobnost optuženog da shvati značaj dela i da upravlja svojim postupcima bila smanjena, ali ne do bitnog stepena, budući da je bio pod uticajem alkohola u krvi - oko 2,47 promila.

BONUS VIDEO: Strašan sukob policije i demonstranata u Karađorđevom parku

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.