SVIREPI ZLOČIN UZNEMIRIO BALKAN! Poznata UREDNICA ubijena na NAJGORI mogući način, DRŽAVA se HITNO oglasila!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2018, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVIREPI ZLOČIN UZNEMIRIO BALKAN! Poznata UREDNICA ubijena na NAJGORI mogući način, DRŽAVA se HITNO oglasila!

Viktorija je brutalno pretučena, silovana i zadavljena.

Bugarski državni tužilac Sotir Cacarov saopštio je danas da vlasti nemaju nove tragove u vezi s motivima silovanja i ubistva bugarske novinarke Viktorije Marinove, a istovremeno je upozorio da je u ovoj fazi istrage obazrivost neophodna.

Prema njegovim rečima, zvaničnici prate sve nivoe istrage o njenom ubistvu.

- U ovoj fazi moramo biti obazrivi, ne zato što nemamo šta da kažemo, već zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi svaka neprecizno izgovorena reč mogla da ugrozi naš rad - rekao je Cacarov.

On je zaključio da je "jedno sigurno - napad je bio krajnje brutalan i krajnje monstruozan".

Bugarska istraživačka novinarka Viktorija Marinova (30) je brutalno pretučena, silovana i zadavljena u subotu u gradu Ruse na severu Bugarske, a njeno telo pronađeno je u parku u blizini reke.

Marinova je bila novinarka i urednica na bugarskoj televiziji TVN i izveštavala o istrazi o navodnoj korupciji povezanoj sa fondovima Evropske unije.

Ogranak Udruženja evropskih novinara u Bugarskoj pozvao je danas na istragu o brutalnom ubistvu Marinove, ali je upozorilo da ne treba spekulisati o motivu njenog ubistva.

- Sve dok ne postoje čvrste i dokazane činjenice, spekulacije da je ovaj incident povezan sa slobodom izražavanje su neprihvatljive - saopštila je ta novinarska grupa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.