SVI SE KRSTE: Đorđe ne može da registruje auto jer je “mrtav”

Izvor: Večernje novosti, 16.Avg.2018, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVI SE KRSTE: Đorđe ne može da registruje auto jer je “mrtav”

Novosađanin Đorđe Milošević (79) saznao da je greškom upisan u knjigu umrlih na osnovu potvrde o smrti Kliničkog centra Vojvodine Ja sam već šest meseci mrtav čovek, kaže Novosađanin Đorđe Milošević (79), koji je mrtvim "proglašen" 19. januara ove godine.On sam, kako kaže, za to je saznao kad je otišao u policiju da registruje automobil.Pročitajte još: Tri godine mrtav, ali i dalje zaštitnik prava pacijenata "Matični broj se nije slagao u policiji kad >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sam hteo da registrujem auto", priča Milošević upitan kako je sve to počelo.Kada je, naime, 26. jula angažovao agenciju za registraciju da u njegovo ime obavi taj posao, saznao je da agencija to ne može da uradi, jer su im u policiji rekli da je Milošević - pokojnik.U matičnoj službi, priča Milošević, a u razgovoru sa zaposlenima, saznaje da je greškom upisan u knjigu umrlih na osnovu potvrde o smrti Kliničkog centra Vojvodine."Tako sam ja od januara zvanično mrtav, a tek sam u julu to saznao", priča vidno uzmemiren Milošević.Ne može, dodaje, ni kod lekara, ne može lekove da podigne, pod stresom je zbog svega toga, narušeno mu je zdravlje.Kaže i da je podigao izvod iz matične knjige umrlih i da su u izvodu kompletno njegovi podaci.Klinički centar Vojvodine u saopštenju objašnjava da je u januaru 2018. godine kod njih hospitalizovan pacijent istog pola, imena i prezimena - Đorđe Milošević, ali da nije imao dokumenta na osnovu kojih bi se mogao utvrditi njegov identitet.Podatke koje je pacijent dao Klinički centar je smatrao validnim i takve je uneo u dokumentaciju pacijenta, navodi se u saopštenju.U međuvremenu su, kažu, preduzeli sve mere da ispitaju zaposlene o ovom slučaju, sproveli su stručni nadzor, a Miloševića pozvali da dođe na razgovor kako bi mu se lično izvinili.Milošević za Tanjug kaže da sada, pored zdravstvenih problema doživljava i "neprijatnosti" tako što ga sugrađani u šali oslovljavaju kao pokojnika."Svi su u čudu, krste se", primećuje, te dodaje da je ipak sve predao u ruke advokata, jer je izgubio strpljenje, a i zdravlje mu je narušeno.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokušao da registruje auto, saznao da je proglašen - mrtvim

Izvor: N1 televizija, 16.Avg.2018

Novosađanin Đorđe Milošević proglašen je mrtvim 19. januara ove godine, a to je saznao nedavno kada je u policiji pokušao da registruje automobil...Izvor: N1..Milošević kaže da je za krajem jula angažovao agenciju da u njegovo ime registruje auto, ali to nisu mogli da urade jer im je rečeno...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.