SVI FRONTOVI NAPADNUTI: Ruski ministar izneo neverovatne činjenice, u toku je rat protiv Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2020, 12:58

SVI FRONTOVI NAPADNUTI: Ruski ministar izneo neverovatne činjenice, u toku je rat protiv Rusije

Ovaj rat može biti poguban za privredu

Ministar pravde Rusije Konstantin Čujčenko smatra da je Rusiji objavljen pravni rat.

- Situacija nije nimalo laka, teška je. Zaista, Rusiji je objavljen pravni rat, i zemlja treba da se adekvatno brani, a nekad i da ide u ofanzivu - rekao je ministar u intervjuu za rusku televiziju "Rusija 24".

Prema njegovim rečima, najkrupniji slučaj koji se vodi protiv Rusije na sudovima u inostranstvu je slučaj o bivšim akcionarima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jugansknaftogasa (JUKOS-a) koji traže od Rusije više od 50 milijardi dolara.

Rusija je uložila žalbu na odluku Apelacionog suda u Hagu, koja će biti razmotrena sledeće godine, rekao je ministar.

Prema rečima Čujčenka, ruska strana smatra da arbitraža nije imala pravo da razmatra slučaj protiv Rusije, jer ugovor o energetskoj povelji nije bio ratifikovan.

- Samo se ruski parlament mogao složiti i doneti odluku o ratifikovanju i da u slučaju kršenja obaveza od strane Rusije to treba da razmatra arbitraža. Smatramo da je ovo, u nekom smislu, poraz institucije parlamentarizma. I odluka arbitraže o potraživanju kolosalne sume novca od Rusije nije ništa drugo do poraz teorije podele vlasti - rekao je Čujčenko.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.