SVEČANO OTVORENA FABRIKA REGENT LIGHTING! Vučić: Ova fabrika će značiti ne samo zaposlenima, nego i celoj opštini Svilajnac!

Izvor: Press, 20.Sep.2021, 12:58

SVEČANO OTVORENA FABRIKA 'REGENT LIGHTING'! Vučić: Ova fabrika će značiti ne samo zaposlenima, nego i celoj opštini Svilajnac!

Predsednik Aleksandar Vučić u Svilajncu je prisustvovao ceremoniji otvaranja fabrike za proizvodnju električne rasvete "Regent Lighting" iz Švajcarske koja će zaposliti 130 radnika.
Foto:pink
Vučića je dočekao veliki broj građana, a tokom obraćanja je rekao da će ova fabrika značiti ne samo zaposlenima, nego i celoj opštini, predsednik je obišao fabriku.

Foto: Tanjug/Rade >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Prelić

Tokom obilaska fabrike 'Regent light' predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je sve radnike i poželeo im srećan rad.
Foto: Pink.rs

Veća je nego što izgleda spolja. Ovo je Srbiji najviše nedostajalo. Možda nam nedostaje još četiri ili pet fabrika - komentarisao je Vučić. Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Vučić je potom istakao da će se potruditi da se još više radi na dualnom obrazovanju.
Foto: Pink.rs

Predsednik je govorio o tome da nije zadovoljan kojom brzinom pojedini radovi idu, dodajući da radnici moraju da požure.
Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Predsednik je potom porazgovarao sa jednom od radnica iz Kušiljeva, koja je bila zahvalna na renoviranju ambulante koja je nedavno obnovljena upravo u tom mestu.
Foto: Pink.rs

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Fabrika je svečano otvorena, a zatim se prisutnima obratio predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da uskoro kreće izgrađnja obilaznice oko Svilajnca.
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Danas, malo da je šta ostalo da kažem, jer i ono što sam hteo da bude iznenađenje, rekli su. Divno su govorili švajcarski gosti, a ja ću da ponovim ono što je Milanović rekao, a to je da će u martu ili aprilu krenuti obilaznica oko Svilajnca - rekao je Vučić. Kako je Vučić dodao, to je važna vest kako za Svilajnac, tako i za investitore, radi logističke podrške. Kako je dodao, stare porodične kompanije su simbol uspeha.
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ursula je jedna fantastična žena, i ona je uvela priču o dualnom obrazovanju. već smo izbacili 4.000 dece koja su dobila posao u struci. Na mnogo skepse je naišla ta ideja, međutim, to je logično - rekao je Vučić. Vučić je dodao da spomenuta inicijativa o dualnom obrazovanju mora da se unapredi.
To je nešto u čemu zaostajemo za Nemačkom, Švajcarskom, Danskom, i one su sa razlogom značajno ispred svih ostalih - dodao je Vučić. Predsednik je potom naveo da će Srbija raditi na privlačenju stranih država, posebno Švajcarske, jer, kako je naveo, one dosta brže idu u odnosu na ostale zemlje. 
Foto: TV Pink Printscreen

Danas učenje nije završeno kada izađete iz škole ili sa fakulteta, mi danas moramo da učimo svaki dan. I mi sa preko pedeset godina, i vi deco sa 20 godina. Svaki dan moramo da učimo! Deca sa 16. godina treba da rade, da bi stekli radne navike - rekao je Vučić. Vučić je potom dodao da je Srbija tek tokom korona virusa počela da uviđa koliko je Srbija zaista lepa zemlja, a da je pristup posvećenosti marljivosti i učenja najveći uspeh i nešto najvažnije za jednu zemlju. 
Radna etika, ozbiljnost, odgovornost, ambicija i želja da napredujemo svakog dana, i to su velike osobine! - podvukao je Vučić. Vučić je istakao da je srećan što jeu fabrici video dosta mladih, jer su oni ti koji će da sačuvaju mesta u kojima se fabrike otvaraju, dodajući da na taj način niko neće želeti da odlazi iz Srbije.
Ostaje da se borimo za životni standard, mi smo radili i obnove škola, država je pomogla sa devet miliona evra, i podsticala svakoga... Mi smo za ovu fabriku dali malo novca, ali verujem da su tu predstavnici fabrike videli da imaju posla sa ozbiljnim ljudima, jer mi naše obaveze ispunjavamo - priča Vučić. Predsednik se potom zahvalio Predragu Milanoviću, predsedniku Svilajnca, jer je kako je naveo, uvek tražio za Svilajnac, dodajući da ima još posla u pojedinim mestima u Srbiji, i to ne samo u Pomoravskom okrugu, već i u svim ostalim okruzima u Srbiji.
Predrag Milanović, predsednik Svilajnca zahvalio se svim prisutnima koji su uveličali svečano otvaranje fabrike. 
Foto: TV Pink Printscreen

Danas otvaramo prvi pogon, ovde će preko 100 građana da nađe svoje radno mesto, a paralelno sa tim, gradimo novi pogon, gde će ljudi dobiti dobro, i kvalitetno plaćeno radno mesto - kaže Milanović. On dodaje da je ovo 14. fabrika u Svilajncu. 
Poslednjih 10 godina, bez podrške, Vlade Srbije, i predsednika Srbije, Svilajnac ne bi izgledao kako danas izgleda - rekao je Milanović. Kako je dodao, od predsednika Vučića, i dok je bio premijer, Svilajnac je imao neizmernu podršku.
Ova godina je bitna po još jednom rezultatu, jer je ovo treća fabrika koja se otvara u Svilajncu - zaključio je Milanović. Krist Šubart, investitor fabrike "Regent lighting' istakao je da se oseća počastvovano i privilegovano, jer, kako je dodao, jeste član spomenute kompanije.
Foto: TV Pink Printscreen

Zahvaljujem se onima koji su dobro predvideli iz svog srca. Pre nego sam se pridružio Regentu, nisam znao o Srbiji, a od momenta kada sma prvi put kročio, saznao sma mnogo. Što više učim, više cenim ovu zemlju, i uveren sam da smo izabrali pravu lokaciju za našu novo fabriku - naveo je Šubart. Kako je dodao, ono što ga najviše oduševljava u Svilajncu jesu ljudi, i regionalan tim.
Oduševljen sam radnom etikom, skromnošću, snagom volje da se razvija, a pre svega, ogromnih timskim duhom koji smo razvili za krartko vreme - rekao je Šubart potom. Urs Šmit, ambasador Švajcarske u Srbiji dodao je da je veliko zadovoljstvo i čast to što je predsednik Srbije danas prisutan na otvaranju fabrike. 
Foto: TV Pink Printscreen

Danas 'Rigent lightinig' izvozi proizvode u više od 55 država, a interesantno je to što je proizvodnja ostala glavna i vodeća u Švajcarskoj - rekao je Šmit, i dodao da je lokacija u Svilajncu glas poverenja u Srbiji. On je takođe naveo da je izvoz srpskih usluga u Švajcarsku dinamičan, što je izuzetan rezultat, i što govori o dobroj saradnji.
Švajcarska je najveći direktni strani investitor, i to je impresivno - dodao je Šmit.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.