SVE JE NA GRAĐANIMA SRBIJE, OD NJIH ZAVISI! Blizu smo pobede, ali nam fali još malo: Bitan apel svim stanovnicima

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 15:27

SVE JE NA GRAĐANIMA SRBIJE, OD NJIH ZAVISI! Blizu smo pobede, ali nam fali još malo: Bitan apel svim stanovnicima

Danas još 391 novooboleli, preminulo 13 lica

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da su "korona" brojke danas bolje, da je manje zaraženih i da situacija sa epidemijom ide u dobrom smeru, ali je pozvao građane da se vakcinišu radi zdravlja, kao i napretka ekonomije.

- Molim ljude da nastave da se vakcinišu. Ne mogu da kažem da to ide loše poslednjih dana, voleo bih da ide brže, ali nije loše - rekao je Vučić u Priboju odgovarajući na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novinara da li je situacija, iako bolja, toliko dobra da bi građani prestali da vode računa.

Predsednik je naveo da je uveren da u narednih 20-ak dana možemo da dođemo do cifre od 50 odsto vakcinisanih punoletnih, bar prvom dozom, ali da je sve na ljudima.

- Vakcine su spas, one daju život. Vakcina donosi fabrike, novac, ona nas spasava od svega. Molim ljude da se vakcinišu i da budu pažljivi, posebno nevakcinisani. To je moj apel - rekao je Vučić.

On je preneo da su danas korona brojke najbolje do sada, poredeći sa prethodnom nedeljom.

- Stvari idu u dobrom smeru, ali što je više vakcinisanih, biće sve bolje - rekao je Vučić.

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.928 osoba, od kojih je pozitivno 391 dok je, nažalost 13 osoba preminulo.

Na respiratorima je 67 osoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.