SVE JE GOTOVO U TIGRAJU? Etiopske snage se pohvalile uspehom, oglasio se i premijer Ahmed (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2020, 20:32

SVE JE GOTOVO U TIGRAJU? Etiopske snage se pohvalile uspehom, oglasio se i premijer Ahmed (FOTO)

Nije bilo reakcija tigrajskih vlasti koje su se borile protiv vladinih trupa u severnoj pokrajini

Etiopske savezne snage preuzele su "potpunu kontrolu" nad glavnim gradom regije Tigraj, Mekeleom, saopštio je večeras vojni štab na zvaničnoj Fejsbuk stranici vojske.

Vlasti su ranije saopštile da su vladine snage u završnoj fazi ofanzive u regionu i da će se pobrinuti da zaštite civile u Mekeleu, gradu od 500.000 ljudi.

Nije bilo reakcija tigrejskih vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje su se borile protiv vladinih trupa u severnoj pokrajini.

Mekelle under command of the National Defense Forces pic.twitter.com/rj8GbK3ii8

— Abiy Ahmed Ali 🇪🇹 (@AbiyAhmedAli) November 28, 2020

Tvrdnje sa svih strana teško je verifikovati, jer su telefonske i internet veze do regiona u padu i pristup je strogo kontrolisan od početka borbi 4. novembra, navodi agencija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.