SUŠTINSKO PITANJE OPSTANKA SRBIJE - NAŠA DRŽAVA IMA PLAN: Stižu nove mere, rađanje dece ključ napretka!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2021, 16:24

SUŠTINSKO PITANJE OPSTANKA SRBIJE - NAŠA DRŽAVA IMA PLAN: Stižu nove mere, rađanje dece ključ napretka!

Vučić je izrazio uverenje da će građani biti zadovoljni merama koje će vlasti u Srbiji izneti

U narednih mesec dana izaćićemo sa našim merama natalitetne demografske politike, najavio je danas u Budimpešti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

.

- Ako nešto nema taktičko ili kratkoročno dejstvo ono nije predmet interesa ljudi. Demografija i pitanje rađanja dece je suštinsko pitanje opstanka Srbije, ali i njenog napretka, ekonomskog razvoja. Bez >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljudi ne možemo da imamo veći BDP, da napravimo ništa, uradimo ništa - naglasio je on u izjavi novinarima.

Vučić je kazao da je dobro što je takva tema pokrenuta na ovako važnom forumu kao što je Budimpeštanski.

Rekao je da je ministar za brigu o porodici Radomir Dmitrović je već podneo premijerki i njemu predlog mera.

- Čini mi se da je dosta radio. Ali ne smemo da pokažemo te mere, jer ćete reći zašto niste sve te mere prihvatili, ali toliko novca ne možemo da pronađemo. Jedan deo tih mera ćemo prihvatiti i uradićemo sve što možemo da podignemo natalitet - rekao je on.

Vučić je naglasio da koliki god bio mortalitet, najvažniji je natalitet, jer se time podiže sve, poboljšava ekonomska pozicija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.