Izvor: Blic, 12.Jan.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUSRET U "BOKELJKI" Vučić večeras sa Hanom o evrointegracijama Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa komesarom EU za proširenje Johanesom Hanom.

Vučić i Han su razgovarali u vili "Bokeljka" o procesu evropskih integracija i napretku Srbije na tom putu, saznaje Tanjug.

Istakli su da sve zemlje regiona treba da iskoriste bugarsko i austrijsko predsedavanje EU, kako bi ostvarile napredak.

Predsednik Vučić je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će Srbija učiniti sve da da puni doprinos očuvanju mira i stabilnosti na Balkanu, a komesar Han je na svom Tviter nalogu istakao zadovoljstvo sastankom.

"Dobar sastanak sa Vučićem. Razgovarali smo o pristupanju Srbije EU i strategiji proširenja", naveo je Han.

Komesar EU je dodao da su od ključnog značaja dalje reforme u oblasti vladavine prava i dijalog sa Kosovom.

"Unutrašnji dijalog o Kosovu pokazuje liderstvo i hrabrost onih kojima je stalo do sutrašnje bolje budućnosti Srbije i njenih građana", napisao je Han.

Do sastanka dolazi samo par sati nakon što je u Sofiji održan sastanak povodom bugarskog predsedavanja Uniji, sa kojeg je predsednik Evropske komisije Zzan Klod Junker poručio da Balkanu treba otvoriti vrata da bi se izbegla prošlost.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić sa Hanom o napretku Srbije u evrointegracijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jan.2018, 16:19

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras u Beogradu sa komesarom EU za proširenje Johanesom Hanom...Vučić i Han su razgovarali u vili "Bokeljka" o procesu evropskih integracija i napretku Srbije na tom putu, saznaje Tanjug...Istakli su da sve zemlje regiona treba da iskoriste bugarsko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.