SURČINAC IZBACIO SRPSKU PEVAČICU I DVOJE DECE NA ULICU? Oglasila se ona i otkrila ISTINU: Nije mi ni do čega...

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2021, 14:45

SURČINAC IZBACIO SRPSKU PEVAČICU I DVOJE DECE NA ULICU? Oglasila se ona i otkrila ISTINU: "Nije mi ni do čega..."

Zoran Šijan (1964-1999) bio je evropski šampion u kik-boksu, nezvanični šef surčinskog klana i suprug poznate pevačice Goce Božinovske.

Pored uspešne sportske karijere, Zoran Šijan je gradio i onu drugu, pa je policijski dosije bio sve deblji i deblji. Označavali su ga kao vođu surčinskog klana, koji je bio povezan sa krađom i preprodajom luksuznih automobila.

Ubijen je u centru Beograda, 27. novembra 1999. godine, na raskrsnici Nemanjine i Ulice Svetozara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Markovića, dok je na semaforu čekao zeleno svetlo. Likvidacija je izvršena iz vozila u pokretu i ubice nikada nisu pronađene. 

Pre nego što je likvidiran, 1996. preživeo je pucnjavu u hotelu "Putnik". U tom incidentu, bio je lakše ranjen.

Protiv njega su vođena tri sudska procesa. Jedan po privatnoj tužbi Milovana Brkića, koji ga je prijavio za nanošenje teških telesnih povreda. Kako je Brkić u tužbi naveo, Šijan i Čume su se lažno predstavili kao policajci, odvezli ga u Surčin gde su ga tukli crevom za vodu, bejzbol palicama, stavljali mu repetirani pištolj u usta i pretili mu da će ga ubiti. Nakon nekoliko godina provedenih na sudu, Brkić je odustao od tužbe.

Drugi proces je pokrenut zbog krivičnog dela ugrožavanja bezbednosti saobraćaja. U tom incidentu poginuo je Aleksandar Joksimović. Šijan je negirao krivicu na sudu i nikada nije osuđen.

U žižu javnosti dospeo je godinu dana pre smrti, kada je više od 200 pripadnika policije, upalo u sedište Surčinskog klana. Tom prilikom, uhapšeno je puno zvučnih imena, između ostalog i Šijan i Čume. Policija je pronašla 31 ukradeno vozilo, a u kući Šijana, puno ilegalnog oružja. Nakon hapšenja, proveo je samo mesec dana u pritvoru, nakon čega je pušten na slobodu.

Zoran Šijan je bio oženjen sa poznatom folk pevačicom Gocom Božinovskom.

Nebojša Tubić Žabac, ispričao je u intervjuu za Kurir neke zanimljivosti o zajedničkom životu Božinovske i Šijana:

- Upoznali smo se preko njene drugarice. Kada je ona uhvatila Šijana da je vara, on je nju izbacio napolje sa dvoje dece. Njoj je ta drugarica dala tad 500 maraka i neki mali auto, posle je nju Goca gledala kao spasitelja ceo život. Šijan je dolazio kod mene, bio je napaljen na motore i automobile.

Goca Božinovska je kasnije govorila o Tubićevim navodima, rekavši da je to neistina i da "priča nebuloze i lupa da je Šijan sa dvoje male dece izbacio na ulicu".

- U Kraljevu sam, slabo gledam televiziju, a onda me svi zovu i prepričavaju mi šta je Žabac rekao o meni. Mama mi je polumrtva, žena je fenomen, ali je živa. Nije mi ni do čega, a onda Žabac ode u neku emisiju i priča sve i svašta. Istina je da sam mu prva dolazila u posetu kad je bio u zatvoru, ali kao prijatelj - izjavila je Goca za Star.

To nije tačno, niko me nije izbacio na ulicu, nego sam se ja sa decom preselila u novi stan i nastavila svoj život. Čuj izbacio me, nego Žabac ima takav žargon kad priča. Ja se sa Žapcem čujem jednom u dva-tri meseca, i to kad me on pozove da vidi šta radim i kako sam. Popričamo i to je to - dodala je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.