SUPER BAKA IZ GORNJIH BANJANA: Ljubica gazi 95-u, a kad UHVATI SPRINT svi ostanu u čudu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 18:09

SUPER BAKA IZ GORNJIH BANJANA: Ljubica gazi 95-u, a kad UHVATI SPRINT svi ostanu u čudu (VIDEO)

Starica obavlja sve poslove u kući i van nje

Iako je napunila 95 leta, Ljubica Nikolić iz sela Gornji Banjani, oseća se kao da joj je pola veka manje. Ova starica živi sama, obavlja sve poslove u kući i van nje. Ne libi se da teškom kofom dohvati vodu sa dna bunara ili da pokosi travnati put koji vodi do njene trošne kuće.

- Još mogu sve sama i da pokosim, iscepam drva, ali i da potrčim ako treba. Znam da neki moji vršnjaci ne mogu da ustanu iz kreveta, a ja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam uvek bila aktivna i nisam se predavala. Unuci me često zovu da potrčim sa njima, da provere da li ja to stvarno mogu ili se šalim. Kad uhvatim sprint, ostanu u čudu - priča ova super baka.

Bez supruga je ostala pre 30 godina, a dalje je nastavila sama. U slobodno vreme koje u ovim godinama ima na pretek, svira usnu harmoniku i piše pesme, pa se iz kuće na obroncima Rajca često čuju umilni zvuci. Visprena starica često zna i da se našali na svoj i račun svojih godina.

- Matora sam, matora, ali volim da živim. Dok poslednji dinar imam neću da se smirim. Matora sam kao svaka baba, ali sam srećna što sam čukunbaba - napisala je Ljubica ove stihove.

U njenoj malenoj kući sve podseća na neka stara vremena, sve je čisto i utegnuto kao da je mlada domaćica ili tek pridošla nevesta.

Zbog njene smirenosti i blage naravi, muž joj je često govoro da će živeti 100 godina, pa izgleda da će se njegovo proročanstvo i obistiniti. Potomci obožavaju baku Ljubicu, pa se kod nje najčešće svi zajedno okupljaju i kažu da niko ne pravi tako ukusnu proju i pitu, kao ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.