ŠUMSKI POŽARI U KALIFORNIJI: Evakuisano više od 3.000 LJUDI

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2018, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠUMSKI POŽARI U KALIFORNIJI: Evakuisano više od 3.000 LJUDI

Zvaničnici su rekli da je 20 odsto požara pod kontrolom

Hiljade meštana je evakuisano usled šumskih požara u ruralnim oblastima severno od San Franciska, u američkoj državi Kalifornija.

Pročitajte i: 

Odeljenje za šumarstvo i zaštitu od požara u Kaliforniji saopštilo je danas da požari i dalje bukte i da prete stotinama kuća i kompanija, ali za sada nema informacija o povređenima ili poginulima.

Oko 3.000 meštana evakuisano >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je iz oblasti Lejk, gde je požar zahvatio površinu od 31 kvadratni kilometar i uništio 12 objekata.

More than 1,500 acres have been torched by a California fire that officials haven't been able to contain, partly due to perfect storm of weather conditions https://t.co/NUIvDxNpLP pic.twitter.com/eMhuLOJpmj

— CBS News (@CBSNews) June 25, 2018

Dalje na sever, vlasti su evakuisale oblasti Tehama i Šasta.

U Tehami, požar je zahvatio površinu od šest kvadratnih kilometara, uništeno je više kuća i kompanija, a u opasnosti je oko 200 objekata.

.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.