STUDENTKINJA SE UBILA JER JOJ NISU VEROVALI DA JE SILOVANA: To je nešto što nije mogla da preboli

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2021, 10:43

STUDENTKINJA SE UBILA JER JOJ NISU VEROVALI DA JE SILOVANA: "To je nešto što nije mogla da preboli"

U istrazi ove nedelje čulo se da je u decembru 2019. godine devojka trvrdila da je silovana

Studentkinja Džosi Džoli se ubila nekoliko meseci nakon što su tužioci odbili da uhapse muškarca kojeg je optužila za silovanje, rekavši joj da porota neće verovati.

Džosi Džoli imala je 25 godina kada je okončala svoj život tabletama i pronađena je u svom domu u Brajtonu 8. septembra, devet meseci nakon navodnog napada.

- Još je gore po čovečanstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što nije živela duže, ali ovo je odluka koju je donela - rekla je mrtvozornica Veronika Hamilton-Delei u istrazi na sudu Bragton Coroners.

Njena majka Džakuelin je bila na lekovima protiv bolova jer je bila onkološki pacijent i bila je tog dana na lečenju u bolnici preko noći.

Tražila je od dve Džosine prijateljice da je provere nakon što je nije uspela da je dobije telefonom, ali nije bilo odgovora kada su devojke 8. septembra uveče vikale ispred kuće i pokušale da dozovu Džosi.

Zatim su ušle u kuću i zatekle je bez znakova života dok je ležala u krevetu.

Džosi Džoli pic.twitter.com/dyYY2eNfJS

— pensador (@sakriosamime) June 26, 2021

U istrazi ove nedelje čulo se da je u decembru 2019. Džosi trvrdila da je silovana.

Policija Saseksa uputila je slučaj metropolitanskoj policiji, koja je zaključila da bi trebalo da bude prosleđena Krunskom tužilaštvu (CPS), ali je doneta odluka da se slučaj ne preda sudu.

Snimak sa kamere na kome se vidi kako se drži za ruku sa navodnim napadačem značilo je da slučaj nema šanse da dođe do suda, prenosi britanski Mirror.

Džejms Minvel iz policije u Saseksu rekao je da su snimci sa kamere od večeri kad je Džoli tvrdila da je silovana, pokazali kako se Džosi drži za ruke sa svojim navodnim silovateljem, što bi "potkopalo" slučaj tužilaštva.

Rekao je:

- Teret dokazivanja je prilično visok na krivičnom sudu.

Starija mrtvozornica gospođa Hamilton-Delei rekla je:

- Džosi se složila da joj je, kad je prvobitno upoznala ovu osobu, ponudio masažu. Ali tada ona kaže da je on želeo još, a kada je odbila, napao je i silovao. Kaže da je to bilo sporazumno. Službenici bi bili zadovoljni da postoji dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Samo zato što CPS nije utvrdio da ima osnova za krivično gonjenje, to ne znači da kaže da se to nije dogodilo. Očigledno joj je to još uvek bilo u mislima.

Govoreći na sudu, Džosina majka rekla je da su razgovarali o tome da li se treba žaliti na odluku, ali njena ćerka je osećala "da bi to samo sve odlagalo još više".

Džosi koja je studirala na odseku za geografiju na Univerzitetu u Saseksu, ranije je bila u vezi sa jednim od svojih profesora sa fakulteta, ali to se završilo u julu 2019. godine, saslušao je sud.

Jedna od Džosinih najstarijih prijateljica, Rubi, rekla je istrazi:

- Napad se dogodio i mislim da to nije nešto što je mogla da preboli. Ali osećam da je ona neko ko može da prihvati negativne stvari i primeni ih na život na pozitivan način. Bila je neverovatno snažna i odlučna.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.