STRAVIČAN NAPAD NA NOVOM BEOGRADU: Nasilnici pretukli AUTISTIČNO dete?! Ukrali mu jaknu, pa mu obukli prljavu

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2018, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAVIČAN NAPAD NA NOVOM BEOGRADU: Nasilnici pretukli AUTISTIČNO dete?! Ukrali mu jaknu, pa mu obukli prljavu

Aleksandra D. (55) iz Beograda sumnja da je 27. oktobra na Novom Beogradu grupa nepoznatih mladića u večernjim časovima napala i pretukla njenog maloletnog sina Vasilija (17), koji boluje od autizma i nije sposoban da govori.

Prema njenim rečima, tog dana je sve počelo oko 20.45, kad je njen sin nestao dok su obilazili prodajne objekte u Ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu.

- U prodavnici sam zamolila radnika obezbeđenja da pripazi na Vasilija. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << moj sin se u jednom trenutku izgubio iz njegovog vidokruga, pa sam počela da ga tražim. Obuzela me je panika i telo mi se potpuno ukočilo. Ohrabrila sam se pažljivo odabranim rečima i nastavila potragu. Shvativši da ne uspevam u svojoj nameri, otišla sam u policiju i prijavila nestanak sina - priča Aleksandra.

Kako kaže, u dva sata posle ponoći primila je poziv policijskog službenika, koji joj je saopštio da je njen sin pronađen ispred poznatog ugostiteljskog objekta u Ulici Mihaila Pupina na Novom Beogradu.

- Policajac mi je poslao fotografiju na kojoj je zaista bio moj sin. Međutim, primetila sam da na sebi nije imao svoju belu jaknu, već crvenu i prljavu. Rečeno mi je da je Vasilije u bolnici u Zemunu i da odmah odem tamo. Otišla sam taksijem i zatekla sina s grupom lekara, koji su mi rekli da moje dete ima rupu na slepoočnici i da moraju da je ušiju. Pokušali su da ga ušiju dok sam ja bila prisutna, ali nisu uspeli zbog straha i bolova koje je dete trpelo. Moj sin je odbio i rendgenski skener glave jer se bojao, a ne ume da zauzme odgovarajući položaj za taj poduhvat - priča Aleksandra.

Ona dodaje da sumnja da su njenog sina pretukli mladići koji često "operišu" u toj novobeogradskoj četvrti.

- Moje dete nije moglo da se brani i oni su to iskoristili. Volela bih da se ispita ko stoji iza ovog napada i zašto. Vasilije je pun ljubavi i to svima pokazuje. On ni sa kim ne bi ušao u fizički obračun jer za to nije ni sposoban. Sve češće manijaci napadaju decu. Pre nekoliko dana napadnuta je devojčica u tramvaju, a sada i moj sin. Neko mora da stavi tačku na to! - kaže zabrinuta majka i dodaje da je policija preuzela snimke sa sigurnosnih kamera, koji će pomoći da se nasilnici pronađu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.