STRAŠNO! Migranti otkrili kako se ophodila prema njima HRVATSKA POLICIJA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2019, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRAŠNO! Migranti otkrili kako se ophodila prema njima HRVATSKA POLICIJA! (FOTO)

Novinari koji su razgovarali sa izbeglicama, uglavnom iz Alžira, Pakistana i Avganistana, čuli su od migranata da je hrvatska policija nad njima primenjivala silu.

Novinari informativne emisije "Rundschau" razgovarali su sa migrantima koji su im rekli da su ih graničari vratili s hrvatske granice bez ikakvog postupka te da su koristili silu.

- Pokupili su nas u šumi, smestili u kombi i dovezli do granice. Putovanje je trajalo oko dva sata. Uništili su nam >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mobilne i palicom nas udarali i gurali na teritoriju Bosne - rekao je mladi Pakistanac.

Tvrdi da su im oduzeli i novac. O nasilju koje provode hrvatski graničari nad migrantima pisale su i izveštavale brojne nevladine organizacije već godinu dana.

Afganistanska porodica s malom decom govorila je kako su ih hrvatski policajci zaustavili u šumi. Uperili su pištolj u njih i rekli "Stop".

- Bili smo prestravljeni i plakali smo. Tražili smo azil, a oni su se nasmejali i rekli da ćemo dobiti azil, ali bosanski - kazao je dečak.

Ekipa "Rundschau" emisije je razgovarala sa više od stotinu migranata i izbeglica. Svi su izjavili kako su bili sprečeni da zatraže azil u Hrvatskoj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.