STOTINE RUSKIH HELIKOPTERA I ISKANDERA NA GRANICI SA UKRAJINOM! Nebo bruji, tlo podrhtava, Rusija je spremna! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 19:45

STOTINE RUSKIH HELIKOPTERA I ISKANDERA NA GRANICI SA UKRAJINOM! Nebo bruji, tlo podrhtava, Rusija je spremna! (VIDEO)

Situacija se može dramatično promeniti u svakom trenutku

U okviru zajedničkih rusko-beloruskih vojnih vežbi, na stotine ruskih jurišnih helikoptera nagomilalo se u Belgorodskoj oblasti Rusije. Ranije su aktivnost ove helikopterske grupe zabeležili očevici nad centralnim delom Rusije. Ovo nije prvi ovakav događaj poslednjih godina. Rusija već nekoliko godina zaredom izvodi manevre velikih razmera, kao odgovor na aktivnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << NATO snaga u blizini svojih granica.

Danas bi ove snage mogle da se upotrebe u slučaju agresije Ukrajine i njenih globalnih pokrovitelja na Rusiju ili Narodne republike (DNR/LNR) koje su formirane pre osam godina na granici Rusije i Ukrajine. Poslednjih nedelja, SAD, Britanija i njihovi zastupnici isporučili su na desetine tona oružja Ukrajini. Poslednja dva dana Vašington i London raspiruju histeriju oko Ukrajine.

Sledeći logiku ratnih huškača, mnoge zemlje evakuišu svoje ambasade iz Kijeva, glavnog grada Ukrajine. Sa svoje strane, Rusija je dosledno izjavljivala da neće prvo preduzeti agresivne akcije protiv Ukrajine, ali je u slučaju napada Kijeva utvrdila namere za potpuni odgovor. Na granicu sa Ukrajinom stižu i ruski PVO sistemi "Iskander-M", na svega 30 kilometara od granice.

Situaciju može pogoršati nestabilno psihološko stanje predsednika Ukrajine, bivšeg komičara, gospodina Zelenskog, koji se već duže vreme sumnjiči za upotrebu droga.

Istovremeno, ne može se isključiti da je Rusija spremna da iskoristi bilo koji izgovor da preseče nacionalistički "apsces" koji je muči dugi niz godina. U svakom slučaju, sledeća nedelja neće biti dosadna.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.