STOP BAHATIM VOZAČIMA! NEMA VIŠE DIVLJANJA PO GRADU: Nove kamere u gradu snimaju sve, KAZNA JE 8 DO 10 PUTA VEĆA

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Avg.2020, 11:17

STOP BAHATIM VOZAČIMA! NEMA VIŠE DIVLJANJA PO GRADU: Nove kamere u gradu snimaju sve, KAZNA JE 8 DO 10 PUTA VEĆA

U odnosu na "Oko sokolovo" koje snima nepropisno parkiranje, za ove prekršaje koje snimaju kamere sledi mnogo veća kazna.

"Oko sokolovo" nije jedina pretnja za bahate vozače u Beogradu. Oni koji su prolazili centrom grada poslednjih dana primetili su da su na Brankovom mostu postavljene kamere, a šta te kamere tačno snimaju?

U Beogradu je u prethodnih nekoliko meseci postavljeno oko 1000 CCTV kamera za video nadzor, a većina njih ima za cilj sprečavanje krivičnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dela, dok deo kamera služi u svrhu pojačane kontrole poštovanja saobraćajnih propisa - brzina, vožnja žutom trakom, prolazak kroz crveno svetlo i slično.

Plan plus je na mapi Beograda obeležio svaku kameru.

Prolazak kroz crveno svetlo

Za prolazak kroz crveno svetlo predviđena je novčana kazna u iznosu od 20.000 - 40.000 dinara ili kazna zatvora u trajanju do 30 dana uz 6 kaznenih poena i meru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje 3 meseca.

Ako je tom prilikom izazvana neposredna opasnost po druge učesnike ili saobraćajna nezgoda tada je novčana kazna 40.000 - 60.000 dinara ili kazna zatvora do 60 dana, uz 6 kaznenih poena i zabranu upravljanja od najmanje 5 meseci.

Merenje brzine

"Žuta" traka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VELIKI BRAT VAS POSMATRA! Čak 346 kamera je postavljeno na 131 LOKACIJI širom Beograda, ovo je kompletan SPISAK

Izvor: Blic, 18.Avg.2020, 06:37

Pored sistema "Sokolovo oko" koji vreba bahate vozače koji se nepropisno zaustavljaju i parkiraju, ulice Beograda su dobile i nove kamere koje snimaju saobraćajne i sve druge prekršaje.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.