STIŽE REVOLUCIONARNO ČUDO RUSKE MORNARICE: Počinje izgradnja nosača aviona kakvog svet nije video

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jan.2021, 16:00

STIŽE REVOLUCIONARNO ČUDO RUSKE MORNARICE: Počinje izgradnja nosača aviona kakvog svet nije video

Projekat od ogromnog značaja za rusku flotu

Ruski inženjeri nastoje da naprave nešto novo za rusku mornaricu, posebne nosače aviona. Nedavno su stvorili nekoliko modela brodova ovog tipa, uključujući takozvani "Štorm" (Morska oluja), koji bi trebao da bude ogroman brod pokretan nuklearnom energijom.

Konačno, oni su potvrdili svoju ambiciju da stvore novi nosač aviona pripremom projekta nosača aviona pod imenom "Varan", što je revolucionaran projekat, prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << "Vojnoj straži", jer uključuje veću nadogradnju od prethodnih dizajna i smanjenje troškova.

Težina "Varana" procenjuje se na 45 hiljada tona. Ima dužinu od 250 metara, širinu od 64 metra, gaz od 9 metara i brzinu od 26 čvorova. Na brodu "Varana" trebalo bi da se nalaze 24 višenamenska aviona "Su-35" i "Su-57", najverovatnije 6 helikoptera i 20 dronova.

Većina ljudi je smatrala da je dizajn "Varana" najbolji i najprikladniji dizajn za nosač aviona koji je potreban ruskoj mornarici. Očekuje se da će Rusija napraviti izbor između predloženih dizajn rešenja novog nosača aviona pre kraja 2022. godine.

Russia's Nevsky Design Bureau is proposing a "Varan" aircraft carrier design with a high degree of automation, capable of using robotic systems. pic.twitter.com/8gTjzsGxlq

— Samuel Bendett (@SamBendett) January 19, 2021

Vesti o domaćem i stranom naoružanju možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.