ŠTIKLOM GAZILA PO GLAVI MRTVOG SURČINCA? Priče o surovosti poznate srpske lepotice i danas lede krv u žilama (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2021, 21:24

ŠTIKLOM GAZILA PO GLAVI MRTVOG SURČINCA? Priče o surovosti poznate srpske lepotice i danas lede krv u žilama (FOTO/VIDEO)

Najvatrenije priče dolaze sa beogradskog asfalta.

Do sada je ispričano mnogo priča, ali i legenda o devedesetim godinama. Ono što je činjenica jeste da je Beograd u tom periodu bio džungla. Kriminal je cvetao, a najvatrenije je bilo na ulicama glavnog grada.

Pravili su se klanovi, međusobno su ratovali. Ali brz život donosio je "brzu lovu". A sa takvim životom, dolaze i lepe žene. Ipak, često su oni ozbiljni krili čime se bave. Tako je na primer, Željko Ražnatović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Arkan bio poslastičar. A glavni lik današnje priče bio je "kontroverzni biznismen".

Nije tajna da su lepe žene volele opasne tipove. Tako je Elena Karić, ćerka poznate modne kreatorke Verice Raković, bila u vezi sa kontroverznim biznismenom Andrijom Draškovićem.

Ona je poznata po svojoj lepoti, a postala je poznata ne samo po majci, već upravo po svojim partnerima - imala je za muža proslavljenog fudbalera, potom opasnog momka i sedam godina mlađeg biznismena -  bogatog naslednika, od koga se skoro razvela.

Za Draškovića se govorilo da je lep, bogat i opasan po život. Za njim su navodno žene uzdisale, počev od maloletnica, sponzoruša do klecavih starica.

Vezu sa Elenom, ćerkom poznate kreatorke Verice Rakočević, Drašković je započeo devedesetih godina, nedugo po njenom razvodu od bivšeg fudbalera Predraga Mijatovića. Sa njom je dobio sina Mateju, ali svoju vezu nikad nisu ozvaničili pred matičarem.

Drašković je 11. septembra 2000. godine u jednom beogradskom restoranu ubio Surčinca Zvonka Plećića Pleću (38). Kako su svojevremeno pisali mediji, ubijen je sa leđa, sa pet metaka. Kada je već pao na pod, poslednjim hicem su ga "overili" u glavu.

Kako su svedočili, dok je Drašković večerao sa Elenom i kumom i telohraniteljem Aleksandrom Golubovićem zvanim Batanko, Pleća je prišao njihovom stolu u vidno alkoholisanom stanju i počeo da optužuje Draškovića da je ubio njegovog druga Zorana Šijana. Kad je krenuo ka izlazu, Drašković i njegov kum su krenuli da pucaju.

Kako se navodno priča, ni Elena Karić nije sedela mirno i skrštenih ruku, već je navodno prišla mrtvom Pleći i zgazila ga štiklom po glavi. Tačnije, govori se da mu je štiklu nabila u obraz.

Nakon pucnjave, Drašković je sa suprugom i obezbeđenjem pobegao iz restorana. Ubrzo je došla brojna ekipa iz SUP Beograd. Tokom uviđaja odneli su automobil "audi A8", italijanske registracije AZ 018 DG, za koji se tvrdi da je navodno vlasništvo Draškovićeve "supruge".

Sutradan su svi pohapšeni, policija je pronašla i pištolje kojima je zločin počinjen, kao i ceo arsenal nelegalnog oružja koje je pripadalo Draškovićevim telohraniteljima.

Iako je Elena svedočila da je pucao u samoodbrani, osuđen je kaznu zatvora - prvo na devet, a zatim na dvanaest godina, dok je njegov kum i telohranitelj osuđen na 11 godina. I Elena je dobila uslovnu kaznu, jer je u njenom stanu nađeno oružje, čak i zolja. Na sudu nije otkrila otkud zolja u njenom stanu, ni kome je bila namenjena, već je ponavljala da joj je bila potrebna za samoodbranu.

Lider SRS Vojislav Šešelj je pre nekoliko godina u intervjuu za makedonsku televiziju ispričao upravo o ovoj zolji - on je rekao da je Drašković planirao njegovu likvidaciju:

- Ne znam da li je ta zolja nađena kod Elene bila ona koja je bila baš za mene, treba uporediti fabričke brojeve - istakao je tad Šešelj.

Više puta se ponavljalo suđenje, odluke su se menjale, 2004. godine zvanično je rečeno da je Zvonko Plećić ubijen u samoodbrani, i oni su pušteni na slobodu.

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović u knjizi "Po­vlen­ske ma­gle i vi­di­ci" ob­ja­vio je doku­ment DB-a u ko­jem se od voj­nog od­se­ka Vo­ždo­vac tra­ži da oslo­bo­di Dra­ško­vi­ća oba­ve­za u vreme NA­TO bombar­do­va­nja 1999. jer je "an­ga­žo­van na po­slo­vi­ma DB".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.