STIGLE OZLOGLAŠENE MAGNETNE BOMBE: Indija je u velikoj opasnosti, otkriveno ko stoji iza svega

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 13:52

STIGLE OZLOGLAŠENE MAGNETNE BOMBE: Indija je u velikoj opasnosti, otkriveno ko stoji iza svega

Stigle u Kašmir posle uspostave primirja između Pakistana i Indije

Bezbednosne snage koje se bore protiv višedecenijske pobune u delu Kašmira pod kontrolom Indije uznemirene su nedavnim dolaskom malih, magnetnih bombi koje su opustošile Avganistan.

"Lepljive bombe", koje se mogu pričvrstiti na vozila i detonirati iz daljine, zaplenjene su tokom racija izvedenih tokom prethodnih meseci u Džamu i Kašmiru, izjavila su za Rojters trojica visokih bezbednosnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << službenika.

To će sigurno uticati na trenutni bezbednosni scenario pošto su obim i učestalost kretanja vozila policije i snaga bezbednosti veliki u dolini Kašmira, naveli su oni.

Dolazak lepljivih bombi u deo Kašmira koji je pod kontrolom Indije, uključujući 15 zaplenjenih u februarskoj raciji, izaziva zabrinutost da bi se uznemirujuća taktika koja se pripisuje talibanskim pobunjenicima u obližnjem Avganistanu mogla proširiti na sukob zmeđu Indije i Pakistana.

Da podsetimo, Indija i Pakistan su nedavno potvrdile prekid vatre u spornoj oblasti Kašmira. Međutim, pojedinim grupama taj dogovor ne odgovara, već nastoje da se sukobi nastave i eskaliraju u novi verski i međudržavni sukob dveju nuklearnih sila.

Uglavnom su napadi usmereni ka indijskom delu Kašmira i obično ga započinju islamski ekstremisti povezani sa avganistanskim talibanima i ćelijama ISIS-a. Potom indijska vojska uzvrati vatrom, često i prekomerno, gađajući sela u kojima žive civili, a onda se oglasi i pakistanska vojska koja gađa indijska sela i indijske vojne položaje blizu sporne granice u Kašmiru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.