STAVILI SMO TAČKU Prva reakcija Dritana Abazovića nakon potpisivanja Temeljnog ugovora (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2022, 11:56

"STAVILI SMO TAČKU" Prva reakcija Dritana Abazovića nakon potpisivanja Temeljnog ugovora (FOTO)

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je danas da mu je čast i zadovoljstvo što je današnjim potpisivanjem Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) na lep i dostojanstven način doveden do kraja proces koji je, kako je kazao, predugo trajao.

- Ideja da se potpiše ugovor sa SPC je stara ideja, žao mi je što se nije realizovala u prethodnom periodu. Vlada je odlučna da svim verskim zajednicama da potpuno identična prava. Srećni smo i zadovoljni ako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smo tome danas doprineli - rekao je Abazović nakon potpisanog Temeljnog ugovora.

On je pritom poželeo toplu dobrodošlicu patrijarhu SPC Porfiriju.

On je kazao da veruje da se na ovaj način šalje poruka mira i tolerancije, da okrećemo novi list i da se okrećemo novim izazovima, koji ne fale u našem društvu i okruženju, ali sve sa željom da gradimo društvo jednakosti, pravde, i da pravo koje tražimo za sebe damo i drugima.

- To je ideja vodilja, vrlo tolerantna i građanska, i verujem da smo danas stavili tačku na jedan izazov koji je stajao pred nama - rekao je Abazović u video poruci sa potpisivanja Temeljnog ugovora SPC.

Istakao je da je ponosan na učinjeno i zahvalio svima koji su učestvovali u ovom procesu.

- Verujem da ćemo se i ubuduće nalaziti povodom svečanosti, da konstatujemo neke dobre, lepe stvari, a da ćemo svi zajednički, sa funkcija koje obavljamo, biti spremni da se založimo za društvo tolerancije, pomirenja i društvo koje zajednički baštini vrednost različitosti kao deo našeg sveukupnog bogatstva - kazao je premijer.

Istakao je da mu je čast i zadovoljstvo što je bio u prilici da jedno pitanje koje je dugo opterećivalo crnogorsko društvo "zatvorimo na lep, primeren, dostojanstven način, i u skladu sa Ustavom i zakonima naše zemlje".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SD Crne Gore: Potpisana kapitulacija, Vlada da padne

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2022

Nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC, Socijaldemokrate Crne Gore su poručile da Vlada Dritana Abazovića mora da padne.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Abazović: Čast mi je i zadovoljstvo što sam potpisao Temeljni ugovor sa SPC

Izvor: Beta, 03.Avg.2022

Premijer Crne Gore Dritan Abazović nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) izjavio je da mu je čast i zadovoljstvo što mu je pripala nesvakidašnja prilika da potpiše taj dokument i zatvorim ovo pitanje na jako lep, primeren i dostojanstven način, poručio je premijer...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.