STANJE ALARMANTNO: U Opštoj bolnici u Smederevu gotovo popunjenI kapaciteti za lečenje kovid bolesnika

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jul.2020, 19:43

STANJE ALARMANTNO: U Opštoj bolnici u Smederevu gotovo popunjenI kapaciteti za lečenje kovid bolesnika

Najmlađi pacijent ima 20 godina

U Opštoj bolnici u Smederevu trenutno je slobodno još četiri do pet bolničkih ležajeva od ukupno 160.

- Najveći broj pacijenata obolelih od virusa korona u toj zdravstvenoj ustanovi je iz Beograda - izjavio je direktor bolnice Nenad Ðorđević i dodao da je četiri petine pacijenata iz Beograda, jedna petina iz Smedereva, a da su primali i obolele iz Loznice.

Ðorđević kaže da je na respiratorima jedan pacijent kod >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koga je potvrđen kovid-19 i šest pacijenata za koje se čekaju rezultati testiranja. Naveo je da najmlađi pacijent u toj bolnici ima 20 godina, a najstariji 86 godina, dok su na respiratorima pacijenti starosti od 50 do 75 godina.

Ðorđević je dodao da opreme ima i da je Opšta bolnica u Smederevu pre nekoliko dana dobila još pet respiratora, Sada ih ima ukupno 15, a stigao je i pokretni rendgen aparat.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.