ŠTA SE TO DEŠAVA U SAD? Američka vakcina još nije odobrena, Tramp traži objašnjenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2020, 21:55

ŠTA SE TO DEŠAVA U SAD? Američka vakcina još nije odobrena, Tramp traži objašnjenja

Kompanija Fajzer je tražila odobrenje upotrebe vakcine 20. novembra, ali još nije dobila zeleno svetlo.

Šef osoblja Bele kuće Mark Medous treba danas da se sastane sa direktorom Agencije za hranu i lekove (FDA) Stivenom Hanom kako bi dobio odgovor na pitanje predsednika Donald Trampa "zbog čega Agencija nije odobrila hitnu upotrebu Fajzerove vakcine dosad.

Medous je pozvao Hana tokom prethodnog vikenda da ga pita kako napreduje razvoj vakcine, a Han je želeo da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sastanak bude telefonski.

Međutim, Medous je insistirao da razgovor bude u četiri oka, što je izazvalo sumnju u FDA da bi sastanak mogao da bude napet, pa je Han izdao saopštenje u ponedeljak uveče, pravdajući se rasporedom FDA.

- Da budem jasan - naši najbolji naučnici treba da donesu odluku i potrebno je vreme da odgovor bude precizan po pitanju vrlo delikatne stvari - rekao je Han.

Izvor dodaje da se Han priprema da objasni Trampovoj administraciji da "nije njegovo da odobri brzu vakcinaciju,već da je na naučnicima".

Izvor tvrdi da je "Tramp postao vrlo nestrpljiv zbog dužine procedure",  a pre nekoliko dana je javno pritisnuo FDA da reaguje brže.

- Ovako, može da traje četiri ili pet godina da se odobri vakcina. Da je normalno, moglo bi za četiri ili pet sati da se završi. Zato zahtevamo da se reaguje brzo - rekao je Tramp za Dan zahvalnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.