ŠTA SE ČEKA: Šapićeva zgrada posle dva meseca i dalje stoji na istom mestu

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2017, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA SE ČEKA: Šapićeva zgrada posle dva meseca i dalje stoji na istom mestu

Zašto Šapić nije poslušao odluku Sekretarijata za inspekcijske poslove?

Parcela u Studentskoj 45a, na opštini Novi Beograd, koja je bila u vlasništvu Alili Amdija,  26. oktobra 2017. godine prodata je Radetu Dedoviću, ujaku predsednika gradske opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića, koji je postojeći objekat srušio do temelja i izgradio novi objekat na dve etaže.

Međutim, ta građevina je potpuno bespravno sagrađena i zato je Sekretarijat za inspekcijske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslove grada uputio je gradskoj opštini Novi Beograd nalog da se ona sruši. Uklanjanje bespravnog objekta započeto je 22. maja 2017. godine, a do danas nije okončano, uklonjen je samo prvi sprat, i to dva meseca kasnije.

Iako je Sekretarijat uputio dopis opštini Novi Beograd pre mesec dana, pitajući zašto se stalo sa rušenjem bespravne građevine, protekao je još jedan mesec, pa je naša ekipa nakon više od 60 dana od početka rušenja, zatekla napušten objekat, koji izgleda isto kao i pre 30 dana:

Vesić: Bespravna građevina u Studentskoj 45 je simbol bahatosti i nepotizma

Na sve ovo, gradski menažer Goran Vesić rekao je da je reč o bahatom činu, i da Grad neće tek tako da zaboravi besprizornu građevinu kojom je zatvoren ulaz u Studentski grad i ugrožena bezbednost studenata.

- Prošlo je više od dva meseca od kako je Šapić, pritisnut dokazima da je omogućio svom ujaku Radetu Dedoviću, da bespravno izgradi objekat kojim je zatvorio ulaz u Studentski grad, najavio da će srušiti ovu građevinu koja je simbol bahatosti i nepotizma. Pokazalo se da je rušenje bilo samo predstava da se umiri javnost. Šapić je srušio samo gornji sprat pravdajući se donji ne može da ruši jer je "u procecu legalizacije". To naravno nije tačno, jer je Grad Beograd još početkom juna obustavio legalizaciju zbog toga što je vlasnik prethodnog objekta Alili Amdi umro - rekao je Vesić.

-  Pored toga, iako se zna da je vlasnik nelegalnog objekta njegov rođeni ujak Rade Dedović, prema našim saznanjima Šapic je postupak rušenja vodio na NN lice?! Kada se postupak vodi na NN lice tada troškove rušenja plaća opština - dakle svi građani, a da se vodio na njegovog ujaka platio bi Rade Dedović. To je još jedan dokaz bahatosti. Šapić se nada da će Grad zaboraviti na njegovu porodičnu bespravnu građevinu, pa da će jednom ponovo podići sprat kao da se ništa nije desilo. Naravno da nećemo zaboraviti na ovu besprizornu građevinu kojom je zatvoren ulaz u Studentski grad i ugrožena bezbednost studenata, kao što mu nećemo dopustiti da se izvuče ni sa drugim bespravnim građevinama koje su nikle za vreme njegove vlasti na Novom Beogradu kao što je čuveni Avramčić dijagonalno od novog Merkatora - poručio je Vesić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.