ŠTA NAS ČEKA NAKON OBORENOG CRNOG REKORDA? Dr Đerlek upozorava: Za 5 do 7 dana očekujemo veći broj zaraženih

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2020, 22:26

ŠTA NAS ČEKA NAKON OBORENOG CRNOG REKORDA? Dr Đerlek upozorava: "Za 5 do 7 dana očekujemo veći broj zaraženih"

Što se tiče primena mera, dr Đerlek navodi da se očekuju rezultati za 14 dana.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da epidemija obara crne rekorde i ovo nije najveći broj koji smo dostigli, jer će za pet do sedam dana to da se poveća.

Kaže da u Beogradu skoro da nema mesta u bolnicama, jer kada otpuste pacijente, stignu drugi. Prema njegovim rečima, najkritičniji je Beograd ali se epidemija raširila i na sever zemlje i skoro da nema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grada koji nije zahvaćen.

- Činimo napore da obezbedimo mesta za pacijente, da građani budu uvereni da ćemo svakom pacijentu obezbediti mesto ma koliko bilo teško, uspećemo da odgovorimo zadatku koji se od nas očekuje  - rekao je Đerlek za RTS.

Što se tiče primena mera, kaže da se očekuju rezultati za 14 dana.

- Ne možemo to garantovati ali do tada se moramo ponašati tako da pokažemo obavezu, ličnu odgovornost da se svaki pojedinac pridržava mera jer je to jedino oružje - poričio je Đerlek.

Današnji dan je rekordni po svim podacima, najveći je broj pozitivnih, hospitalizvano je 700 osoba, dan je sa najopasnijim karakteristikama koji govori da se radi o smrtonosnoj bolesti protiv koje moramo da srovodimo sve moguće mere, ocenila je direktorka "Batuta" Verica Jovanović.

- To možemo zajednički, primenom mera. Neophodno je da se zaustavi transmisija u zajednici, mi smo u boljoj situaciji nego Crna Gora, Mađarska, ali sa pokazateljima da broj raste - kaže dr Jovanović za RTS.

Današnji brojevi ukazuju da se zdravstveni sistem maksimalno bori, da dođe do zaustavljanja obolevnja, kaže ona.

Ključna je maska, kao i distanca, dodala je dr Jovanović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NAJCRNJI KORONA DAN U SRBIJI Samo danas hospitalizovano 700 osoba, lekari čine nadljudske napore da obezbede mesta za sve, VLADA RAZMIŠLJA O NOVOM SETU MERA

Izvor: Blic, 18.Nov.2020

Danas je najgori dan od početka epidemije – najveći broj inficiranih i preminulih od kovida 19. U utorak je počela primena i strožih mera. Direktorka "Batuta", dr Verica Jovanović, ocenila je da je neophodno da se zaustavi transmisija virusa u zajednici. Sličnog mišljenja je i državni sekretar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.