ŠTA AKO NEKO ODBIJE POLIGRAF? Bivši pripadnik Službe državne bezbednosti o slučaju Slaviše Kokeze

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 18:28

ŠTA AKO NEKO ODBIJE POLIGRAF? Bivši pripadnik Službe državne bezbednosti o slučaju Slaviše Kokeze

Ko god da odbije poligraf, to mu može naneti više štete nego koristi

Božidar Boža Spasić, bivši pripadnik Službe državne bezbednosti, otkrio je šta zapravo znači odbijanje Slaviše Kokeze, predsednika FSS, da se podvrgne poligrafskom ispitivanju i, između ostalog, odgovori na pitanje da li je učestvovao u pripremi ubistva predsednika Aleksandra Vučića.

- U praksi nije sudski dokaz, ne dostavlja se sudu, ima jačinu samo za policijske organe.

Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neko odbije poligrafsko testiranje u policiji, to je opravdanje da se drugim sredstvima i metodama dođe do istine, odnosno da više kopaju.

Prema njegovim rečima, ko god da odbije poligraf, to mu može naneti više štete nego koristi.

- Veća je šteta onoga ko odbije poligraf nego ko prihvati - objašnjava Spasić.

Podsetimo, predsednik FSS Slaviša Kokeza nakon četiri sati saslušanja, izašao je iz Službe za borbu protiv organizovanog kriminala.

Saslušan je u svojstvu građanina, a priveden je na informativni razgovor na osnovu različitih navoda Ace Bosanca ali i drugih operativnih saznanja.

Kako se već pisalo, Kokeza je ranije odbio poligrafsko ispitivanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.