SSP: Optužbe protiv Noga i Radojičića besmislene, režim hitno da ih pusti na slobodu

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Avg.2020, 20:39

SSP: Optužbe protiv Noga i Radojičića besmislene, režim hitno da ih pusti na slobodu

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je hitno puštanje na slobodu bivših poslanika Srdjana Noga i Zorana Radojičića koji su ranije danas uhapšeni u Beogradu zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja.

Navodeći da su te optužbe "neosnovane i besmislene", iz SSP su ocenili da se od Noga "suštinski razlikuju i u ideologiji i u načinu borbe za promene u Srbije", ali i dodali da "nikada nisu i nikada neće ćutati pred rušenjem pravnog poretka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koje svaki dan sprovode Aleksandar Vučić i njegovi jurišnici".

"Pozivamo sve prave opozicione političke stranke i pokrete, sve slobodoumne gradjane Srbije, da mirnim i nenasilnim sredstvima zajednički pružimo otpor nedemokratskom režimu Aleksandra Vučića i što pre ga primoramo na slobodne izbore posle kojih će otići tamo gde mu je i mesto-na smetlište istorije", stoji u saopštenju.

Bivši narodni poslanici Srdjan Nogo i Zoran Radojičić uhapšeni su ranije danas u Sarajevskoj ulici, zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uredjenja.

Nogov advokat Marko Pušica rekao je da veruje da je njegov klijent uhapšen jer je najavljivao upotrebu pejntbol puške ispred parlamenta.

Nogu je danas prestao poslanički imunitet, budući da je potvrdjen mandat poslanika u novom sazivu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.