SRS predlaže: Zatvor za svakog ko tvrdi da se u Srebrenici desio genocid

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2021, 11:49

SRS predlaže: Zatvor za svakog ko tvrdi da se u Srebrenici desio genocid

Srpska radikalna stranka (SRS) ponovila je danas zahtev Vladi Srbije da predloži dopunu Krivičnog zakonika kako bi se javna tvrdnja da se u Srebrenici desio genocid inkriminisala kao krivično delo i kažnjavala kaznom od 20 godina zatvora.

Radikali su ponovili zahtev nakon što su poslanici Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina podneli u Skupštini Srbije predlog rezolucije o priznavanju genocida u Srebrenici.

Pre nekoliko godina takođe je podnošen sličan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predlog rezolucije koji su i tada, između ostalih, potpisali poslanici SDA, ali i Marinika Tepić i dva aktuelna pomoćnika ministra u kabinetu Gordane Čomić, podseća SRS i naglašava da se "te opasne antisrpske pojave moraju saseći u korenu".

U Srebrenici nije bilo genocida i ovu istinu Srbija mora institucionalno da zaštiti zato što je to jedan od najvažnijih državnih i srpskih nacionalnih interesa, navodi SRS.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.