SRS: Zakon o referendumu loš i u interesu stranaka na vlasti

Izvor: Beta, 26.Nov.2021, 12:47

SRS: Zakon o referendumu loš i u interesu stranaka na vlasti

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je da je juče usvojeni Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi "loš i da u suštini onemogućava izjašnjavanje naroda o pitanjima koja nisu u interesu stranaka na vlasti"."Predstavnici vlasti ovaj zakon predstavljaju kao vrhunac demokratije, a propisali su da se potpisi za sprovodjenje referenduma i ostvarivanja narodne inicijative moraju overavati kod notara i da se za svaki overeni potpis mora plaćati taksa od 40 dinara", navela je danas SRS.Kako je stranka upozorila, "čak i ako 100.000 birača podnese zahtev za održavanje referenduma, to neće biti moguće ako Narodna skupština ne odobri održavanje referenduma, što znači da je zakon samo farsa i da sve zavisi isključivo od skupštinske većine"."Zakon reguliše samo način vodjenja referendumske kampanje, što znači da je kampanja za osporavanje referenduma onemogućena, pa srpski radikali smatraju da će ovakav zakon biti samo legalizacija mahinacija vlasti i da neće biti u interesu naroda", naglasila je SRS.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Dveri i SRS n kritikuju izmene Zakona o referendumu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2021

Izmene Zakona o referendumu i narodnoj inicijativi Srpska radikalna stranka (SRS) i Srpski pokret Dveri u današnjim saopštenjima ocenjuju kao loše i suprotstavljene državnim i nacionalnim interesima Srbije. Srpska radikalna stranka ocenjuje da je Zakon o referendumu, kako navode, "farsa", jer, objašnjavaju,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.