SRPSKI ŠTIT OKO PORUŠENE SVETINJE NA KiM: Prizor koji tera na suze - 500 mališana zaigralo kolo (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021, 17:06

"SRPSKI ŠTIT" OKO PORUŠENE SVETINJE NA KiM: Prizor koji tera na suze - 500 mališana zaigralo kolo (VIDEO)

Iguman manastira Svetih Arhangela kod Prizrena, otac Mihajlo, čestitajući praznik otvorio je manifestaciju.

Manastir Svetih Arhangela bio je proteklog vikenda domaćin dečije smotre folklora "U susret Vidovdanu"... Oko 500 dece iz 10 kulturno-umetničkih društava sa čitavog Kosova i Metohije tradicionalno je zaigralo kolo oko ove porušene svetinje.

- Iako su ovo ruševine hrama ovde je domaćin car Dušan i znam da se i on na nebu radije zajedno s nama koji smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na zemlji. Važno je da se ova deca danas lepo provedu, da smo svi zajedno srećni i radosni na praznik - rekao je otac Mihajlo.

Дечица из КУД-а „Копаоник" Лепосавић, данас у Светим Архангелима у Призрену!#КОСОВО #ЈЕ #СРЦЕ #СРБИЈЕ

🇷🇸❤️🇷🇸❤️🇷🇸❤️🇷🇸❤️🇷🇸❤️🇷🇸❤️ pic.twitter.com/5rSc6MLJkG

— В💙А❤ (@KosovkaBre) June 20, 2021

Cilj manifestacije je čuvanje i negovanje tradicije i narodnih običaja, a poruka je, kažu organizatori, jasna.

- Deca žele mir, slobodu, što više prijateljstva i saznanja o svemu sto ih okružuje. Poruka je jasna za sve one koji žele da je ispravno vide - navodi Đorđe Lakušić, organizator manifestacije.

Manastir Svetih Arhangela zadužbina je cara Dušana. Manastir je porušen u 17. veku, a konak koji je sada obnovljen, paljen je u dva navrata.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.