SRPSKI AVION DOVEZAO SPAS: Jutros stigao veliki kontingent vakcina Sinofarm u Crnu Goru (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2021, 09:34

SRPSKI AVION DOVEZAO SPAS: Jutros stigao veliki kontingent vakcina Sinofarm u Crnu Goru (FOTO)

Jutros u Crnu Goru stiglo 201.200 doza vakcine Sinofarm

Kontingent od 201.200 doza kineskih vakcina Sinofarm stigao je jutros u Crnu Goru. Vakcine su na podgoričkom aerodromu dočekali ambasador Kine Liu Ðin i ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Ambasador Kine je rekao da je zadatak prevencije i suzbijanja Kovida-19 u Crnoj Gori i dalje naporan i da svi daju sve od sebe u borbi protiv pandemije.

Međunarodna zajednica dijeli zajedničku budućnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << te bez međunarodne saradnje, nećemo pobjediti u borbi protiv pandemije. Sve 🇨🇳 pomoći i dugoročna saradnja sa 🇲🇪 su iskrene i sa dubokim prijateljstvom, zasnovane na jednakosti, uzajamnom poštovanju i razumjevanju🤝🤝 pic.twitter.com/bL19t5JDOn

— Chinese Embassy in Montenegro (@ChineseEmbinMNE) May 1, 2021

- Istovremeno, uskoro dolazi i turistička sezona, koja je veoma važna za ekonomski oporavak Crne Gore. Nadamo se da će današnje vakcine biti Crnoj Gori od velike koristi. Apelujemo na sve druge strane da što ranije pružaju pomoći Cnoj Gori - rekao je Liu.

Kontingent od 201200 doza kineskih vakcina💉Sinopharm, koji je crnogorska strana kupila, stigao je jutros u Crnu Goru.

Vakcinacija je zaštita. pic.twitter.com/jRLzvrSKCF

— Chinese Embassy in Montenegro (@ChineseEmbinMNE) May 1, 2021

On je istakao da je kineska pomoć Crnoj Gori iskrena i sa dubokim prijateljstvom i da ne predstavlja bilo koji vid malignih praksi.

- Kroz ove pomoći i saradnju, kineska strana se nada da će Cma Gora prevazići poteškoce na razvojnom putu - dodao je ambasador Kine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Crnu Goru stiglo više od 200.000 doza kineskih vakcina Sinofarm

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Maj.2021

Preko dvjesta hiljada doza kineskih vakcina Sinofarm stiglo je u subotu, 1. maja, u Crnu Goru. U ime Vlade Crne Gore na Aerodromu Podgorica isporuku 201.200 doza Sinofarmovih vakcina dočekali su ministarka zdravlja dr Jelena Borovinić Bojović i Liu Đin, ambasador Kine u Crnoj Gori i Kayden Liang,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.